Terapia cu ajutorul copacilor, o metoda straveche de energizare (I)


Suplimentul alimentar "12 plante", ce a depasit deja 100.000 de cutii vandute, datorita beneficitatii ingredientelor inglobate in capsulele produsului, imi ofera prilejul de a ma mai opri putin la dendroterapie (terapia cu ajutorul copacilor), cu focusare mai ales pe stejar si mesteacan, prezente si in produsul amintit mai sus.

Asa cum am aratat si in articolul anterior, oamenii au cunoscut din vremuri indepartate proprietatile vindecatoare ale copacilor.

In prezent, cercetatorii din diverse colturi ale lumii au incercat sa puna si niste baze stiintifice acestei terapii complementare, aparent insolite, invaluite pana de curand intr-o aura de mister.

Cercetari deosebite in acest domeniu au realizat, desigur, oamenii de stiinta rusi.

In urma studiilor efectuate de catre acestia s-a ajuns la concluzia ca arborii pot fi impartiti in trei categorii:

- donatori de bioenergie;
- "vampiri energetici";
- specii de pomi neutre, care nu interactioneaza neaparat cu oamenii, ci, in general, intreg mediul in care vietuiesc.

Copaci donatori de energie pozitiva, binefacatoare, sunt: stejarul, mesteacanul, teiul, marul, castanul, salcamul.

"Vampiri energetici lemnosi", ce curata organismul de energiile malefice, sunt: salcia, ciresul, bradul, molidul.

Copaci indiferenti, ce nu interactioneaza direct cu fiinta umana: plopul, liliacul salbatic, arinul.

Primele etape in dendroterapie

Mai intai trebuie sa ne alegem un copac, fata de care simtim o afinitate mai mare. 
Ar fi bine sa gasim un copac viguros, cu o coroana bogata, frunzele sanatoase, neatinse de boli sau daunatori.

Specialistii spun ca aura a unui asemenea copac sanatos se poate intinde pana la 6 metri departare de trunchi.

De aceea, ar fi bine sa ne indepartam cativa pasi si sa incercam sa simtim energia copacului, intrebandu-l mental daca accepta sa ne transfere o parte din rezerva lui de bioenergie.

O sa spuneti, poate, ca doar un nebun poate vorbi cu un copac, ca nu aveti de unde sa stiti daca este de acord sau nu cu cererea voastra...

In fapt, lucrurile sunt extrem de simple: nu e nevoie sa stim limba stejarului sau teiului ca sa putem comunica cu el. Daca simtim un disconfort cand ne apropiem cu palmele deschise catre trunchiul copacului, e bine sa nu fortam nota si sa ne cautam un alt donator vegetal de energie. 

Daca insa simtim ca ne cuprinde o pace, un val de caldura blanda, dinspre fiinta vegetala, e clar ca pomul a  intrat pe frecventa cu voi.

De pe la distanta de 1,5 metri ar trebui sa simtim furnicaturi, caldura, in palme, venind din partea copacului furnizor de bioenergie.

Daca dorim sa primim energie pozitiva din partea unui pom, distanta optima de pozitionare, stand cu fata sau cu spatele la trunchiul acestuia, ar fi de circa 60 de cm, iar daca dorim sa scapam de energia malefica, cam de 20 de cm fata de un "vampir lemnos".

Vara, eficienta unui asemenea tratament de refacere a stocului de bioenergie a organismului cu ajutorul unui pom este crescuta.

Ca interval orar, cel mai bine este ca acesta terapie, socanta pentru unii, sa se petreaca la primele ceasuri ale diminetii sau dupa-amiaza, intre orele 16,00-18,00.

Trebuie sa nu facem aceste sedinte de energizare seara, pentru ca riscam sa ne fuga somnul.

Referindu-ma acum strict la stejar si mesteacan, componente ale lor fiind intalnite si  in produsul "12 plante", marca Plantina, trebuie sa avem in vedere ca prima specie (stejarul) este recomandata oamenilor fara probleme grave de sanatate, pe cand cea de-a doua (mesteacanul) este un bun donator energetic mai ales pentru bolnavii cronici.

Despre cateva metode  concrete, prin care putem sa ne energizam cu ajutorul unui copac, dupa ce l-am ales si a fost de acord sa ne transfere o parte din forta lui vitala sau sa ne scape de energia grea, negativa, puteti citi in urmatorul meu articol referitor la dendroterapie.

Pana atunci, intrati pe 12plante.ro pentru a afla detalii cu privire la plantele continute de suplimentul naturist recomandat si de catre vedeta tv Carmen Bruma, recunoscuta pentru stilul ei de viata sanatos.

Tot acolo, puteti comanda si produsul, completand formularul aflat pe pagina de contact.


CITITI PARTEA A DOUA A ARTICOLULUI MEU AICI. DATI CLICK!