PROPUNERI DE LECTURA

"Propuneri de lectura" este noua rubrica a blogului www.giulieta.info, unde, pentru inceput, va voi recomanda cartile pe care le citesc eu insami in momentul acesta.

Cum obisnuiesc sa citesc in paralel mai multe carti, din domenii diverse, sper ca veti gasi si unele care sa va intereseze.

Evident, nu am pus la socoteala si Noul Cod de procedura civila, impotriva caruia duc o lupta indarjita pentru a-l descifra, incercand sa ma lamuresc... "ce au vrut sa zica autorii" :)))

Nu o sa fac recenzii cartilor recomandate, deoarece as fi extrem de subiectiva, de aceea ma voi rezuma in a scrie doar cateva cuvinte cu referire la intrebarea: "De ce am ales eu sa ma delectez cu aceste titluri, in acest moment?"

Sper sa va fie de folos si...  lectura placuta!:)

carti recomandate



1. KEVIN HOGAN  - "LIMBAJUL SECRET DE BUSINESS" (Editura Meteor Press)


Kevin Hogan este un american specializat in limbajul corporal, ocupandu-se cu instruirea oamenilor de afaceri (un soi de Andy Szekely de-al lor!)

Editura Meteor ne-a obisnuit cu titluri extrem de interesante, asa incat si aceasta carte, ce ne promite ca dupa ce o vom termina de citit vom putea sa descifram comportamentul unei persoane in maxim 3 secunde (wau!), sper sa fie la fel.

In orice caz, ne pune nitel sa gandim, ceea ce a devenit un lux in zilele noastre!


2. LAMA  ANAGARIKA GOVINDA - "CALEA NORILOR ALBI" (Editura Herald)

Autorul este un german, nascut la finele secolului 19, care a fost fermecat de comorile filosofice ale Tibetului.

"Calea norilor albi", o carte de referinta in categoria scrierilor despre Tibet, destinate noua, profanilor, este istorisirea unui pelerinaj efectuat de catre autor pe aceste meleaguri sacre.

Volumul, aparut la prestigioasa editura Herald, este usor de citit si reprezinta, cu siguranta, o lectura care o sa va transpuna intr-o lume straveche, bine conturata, dar care  nu se opune nici schimbarilor.

Recunosc, spre deosebire de alti prieteni de-ai mei, care viseaza la o calatorie initiatica in acea zona, prefer sa citesc despre Tibet, nu neaparat sa ajung pe acolo (cel putin deocamdata!).

Probabil ca in Tibet, ca si in Tara Sfanta, ajungi doar atunci cand se decide undeva mai sus, la nivel divin, altfel, totul se transforma in niste biete excursii de duzina.


3. HARUKI  MURAKAMI - "AUTOPORTRETUL  SCRIITORULUI CA ALERGATOR DE CURSA LUNGA" (Editura Polirom)

Haruki Murakami este cu certitudine unul dintre cei mai apreciati autori din Japonia.

De vreo doi ani, de cand sunt interesata de terapia reiki, am cautat sa aflu cat mai multe lucruri despre cultura japoneza.

In momentul cand a trebuit sa scriu un articol pentru Campionatul National de Stiri Sportive, in cadrul campaniei initiate pe site-ul Blogal Initiative, am facut automat o legatura directa intre Mihai Pantis ("Supernova"), campionul nostru de scrabble, pasionat de maraton, si Haruki Murakami, autorul castigator al atator premii literare.

O carte spumoasa, aparuta la Polirom (una dintre cele mai bune edituri din Romania), care o sa va incante si pe voi cu siguranta.

4. LUCIAN BOIA - "ROMANIA, TARA DE FRONTIERA A EUROPEI" (Editura Humanitas)

Lucian Boia este autorul roman al momentului.
Am inceput sa citesc aceasta carte, un pic mai veche, pentru ca am vazut  o emisiune la Antena 3 unde era invitata Aneta Bogdan, care povestea incantata despre cea mai recenta carte a acestuia.

Cum nu sunt obisnuita sa ii imit pe altii, o sa citesc acea carte ceva mai tarziu, asa ca am ales acest volum mai vechi, aparut la Humanitas.

O lectura interesanta.

5. JOHN A. BYRNE - "JACK - DINTR-O BUCATA" (Editura Publica)

Jack Welch este unul dintre cei mai admirati manageri ai lumii, fiind supranumit pe drept cuvant: "un Tiger Woods al managementului".

Business Week considera acest volum drept "una dintre cele mai bune carti despre afaceri".

Peste 500 de pagini despre un adevarat magician al afacerilor, o sursa de inspiratie pentru oricine, afacerist sau nu.

6. KARIM RASHID - "DESIGN YOUR SELF" (Editura Publica)

Am lasat pentru final o carte fascinanta, primita saptamana trecuta, de Sfantul Valentin.

Un volum surprinzator, colorat, care, asa cum scrie pe coperta,  te indeamna sa regandesti modul in care iti traiesti viata.

Karim Rashid este unul dintre cei mai buni designeri contemporani, cu peste 2500 de proiecte realizate.
Prin tot ce face, incearca sa "democratizeze" design-ul, coborandu-l din lumea muzeelor in viata cotidiana.

O carte minunata, care iti aduce zambetul pe buze, un indemn la a fi creativ, cat mai original, pentru a-ti colora universul personal.

Ca intotdeauna, editura Publica ne propune niste volume exceptionale. Sigur va vor incanta si pe voi!