Utile: Ultima saptamana in care puteti plati la mall impozitele si taxele locale

Toti uram taxele si impozitele, mai ales pentru ca suntem constienti de faptul ca, oricum, nu se va face nimic folositor pentru noi, cetatenii, ci doar se vor umple niste buzunare, deja doldora, ale unor norocosi ai sortii, care, nu se stie prin ce minune, castiga licitatie dupa licitatie, de pus borduri peste borduri, de realizat mobilier stradal de mii de euro, de cumparat pasari exotice si alte asemenea lucruri, fara de care evident ca noi, locuitorii din orasul "X" sau "Y", nu se stie cum am putut trai... civilizat. (Noroc ca ne dumiresc capii urbelor noastre de necesitatea achitionarii lor urgente...)

Dar impozitele  si taxele (tot mai mari si mai numeroase) trebuie platite, pentru ca se pare (zic unii si altii, mai destepti decat mine), in 2013 suntem iar alesi drept cobai, intr-un "nou studiu european", de mare angajament, in care,  creierele lumii au decis ca e timpul a se incerca metoda finala si in acest colt de Europa provinciala: "taxe si impozite crescute dincolo de orice limita a suportabilitatii", dupa ce marii cercetatori (si nu neaparat la cei britanici ma refer!) au ajuns la  concluzia ca, in ciuda tuturor taierilor si a saraciei lucii in care sunt fortati sa isi duca zilele, romanii inca se mai incapataneaza sa supravietuiasca.

Unii au compus si cantece pe tema asta, ca doar umorul a ramas colacul nostru de salvare inca din vremurile celelalte... 


Dar fredonarea unui cantecel vesel nu ne exonereaza si de plata impozitelor si taxelor. Ca doar stim deja: "De taxe si de moarte nu scapa nimeni!".

Ma uitam la un sondaj realizat anul trecut pe tema platii impozitelor cu cardul... La grupul-tinta mai exact... Persoane cu venituri peste medie, cu varsta cuprinsa intre 25 si 45 de ani... Adica majoritatea workaholici... 

Restul? Nu au decat sa se inghesuie la cozi la sectii financiare si trezorerii, sa fie umiliti in continuare... 
Cu un pic de sansa isi dau si duhul cativa pensionari pe-acolo si, uite-asa, mai economisim pentru cine trebuie o pensie-doua pentru zile negre (si vacante exotice!)... lucru benefic si pentru reusita studiului, conform celor cu mintea-cub... (Pe sistemul globalizant visat: nu ai card, nu existi...)

Iata si o solutie care sa indulceasca pilula amara a achitarii birurilor...

Acum, in perioada 4-31 martie 2013, Visa Europa, impreuna cu institutiile bancare prezente in Romania si primarii, au decis ca sa extinda actiunea de plata a impozitelor si taxelor, care pot fi platite... inclusiv la mall. 

Ca doar Supermarketul devine tot mai mult parte componenta a vietii noastre... Aici ne facem cumparaturile, aici mergem la film si concerte... Si daca aici socializam, de ce nu am plati tot aici si birurile?

Asa se face ca in aceasta perioada, cine are la dispozitie un card (indiferent de tipul lui) poate sa isi achite darile si sa beneficieze si de reducerea de 10% (dupa ce, evident, la inceputul anului sumele de plata au crescut cu 16%!), suma pe care o poate cheltui rapid tot in acelasi mall, pentru economie de timp, desigur. (Cum se gandesc dragii de ei la toate!)

Beneficii reale ale platii cu cardul (nu neaparat la supermarket)?

Scapi de intalnirea de gradul 3 cu birocratii de la Administratia Financiara, de sila cu care esti privit la trezorerie sau CEC de casierii acri, cu nervii in pioneze, precum si de tentatia de a injura guvernul, care, imboldit de vreo noua recomandare venita de la vreo Mare Cancelarie straina, mai nascoceste o noua taxa, pentru a ne mai impovara un pic viata. 

Suplimentar, cu cardul de platesti, banii fiind virtuali, nici nu simti cand birurile le achiti. (Ati vazut cat se vorbeste acum de emotiile atasate lucrurilor si actiunilor noastre, cat de marunte?)

Initiatorii programului de plata a impozitelor cu cardul vor sa faca si un concurs intre orase, urbea castigatoare urmand sa primeasca titlul de... "Orasul Viitorului". (Desi, dupa opinia mea, a plati cu cardul este deja un lucru atat de banal in foarte multe tari de pe glob, incat mai bun era titlul de "Orasul Prezentului", chiar de nu suna atat de SF...).

Evident, nu  toate localitatile pot plati darile cu cardul, dar cu siguranta, daca reusim sa scapam si de 2013, la anul vor fi incluse si alte orase in acest program. Nu de alta, dar supermarketuri (straine) se vor construi frenetic si in continuare peste tot prin Romania.

In concluzie, daca aveti un card pe care chiar il folositi in mod curent, puteti apela cu incredere la acest mijloc de plata, pentru ca antrenamentul deja nu va lipseste.

Iar de vreti sa rezolvati aceasta chestiune cand va aflati intr-un mall, iata lista locatiilor info-chioscurilor aici:
OrasSupermarket/MallAdresa
BucurestiREAL VITANCalea Vitan, Nr.236, Sector 3
BucurestiAUCHAN TITANBd 1 Decembrie 1918, nr 33A, Sector 3
BucurestiREAL (THEODOR PALLADY)Blvd. Theodor Pallady nr. 51, Sector 3
BucurestiCORA PANTELIMONSos. Dudesti-Pantelimon, nr. 73-75, Sector 3
BucurestiSUN PLAZA MALLCalea Vacaresti nr. 391, Sector 4
BucurestiPIATA PROGRESUL NOUSos. Giurgiului nr 109A, Sector 4
BucurestiCARREFOUR COLENTINASos. Colentina nr. 426 - 426 A, Sector 2
ClujIULIUS MALLStr. Al. Vaida-Voievod, nr. 53 B
Targu MuresPROMENADA MALLStr. Gheorghe Doja, nr. 243




Detalii si doua premii surpriza gasiti accesand linkul urmator:  

www.impozitecucardul.ro





Daca nu va incanta ideea (fie ca sunteti militanti anticip, credinta religioasa va opreste sau... pur si simplu nu aveti incredere in acest mijloc de plata!), bineinteles ca veti astepta ultima secunda ca sa va achitati impozitele locale, in dulcele stil clasic romanesc. 

Cum 31 martie cade duminica, zi nelucratoare, probabil luni, 1 aprilie (!!!) va fi ultima zi de plata a impozitelor si taxelor locale. 

Cum-necum, o sa le platiti pana la urma, pentru ca doar cei bogati nu isi achita aproape niciodata din proprie initiativa darile la stat.

Va invit ca dupa ce veti pune capat calvarului achitarii impozitelor locale, sa savurati la maxim momentele (putine!) de dupa. 

Nu de alta, dar a doua zi, probabil veti auzi asa, ca intr-un nou cosmar, pe la televizor, vreun fragment de sedinta de guvern, in care s-a mai decis introducerea unei noi taxe, absolut originale. Desigur, tot pentru Binele Nostru Absolut!


nota: articol publicitar