Festivalul International de Teatru de la Sibiu - 1994-2013


Festivalul  International de Teatru de la Sibiu a ajuns la cea de-a 20-a editie…

Acum, la aproape doua decenii de la prima suita de evenimente minunate desfasurate  sub auspiciile Muzei Teatrului, intamplarile frumoase ce se vor petrece in perioada 7-16 iunie 2013, vor sta sub semnul a trei coordonate esentiale: traditia, profesionalismul  in arta spectacolului si Dialogul.

Intr-o lume in care cuvantul de ordine a ajuns Instrainarea, sub toate formele in care se poate manifesta aceasta,  cand prostul gust se afla la putere, o reintoarcere la valori, dar si la reinvatarea comunicarii interumane prin mijlocirea teatrului, sarbatoarea sibiana, asteptata cu nerabdare in fiecare an, nu poate decat sa ne bucure.

Daca aveti vreme la inceput de Ciresar, nu ezitati sa va faceti bagajele si sa va mutati pentru cateva zile la Sibiu sau in imprejurimi, pentru a va scufunda intr-o lume fascinanta, ce ne apropie de arhetipuri, ne ajuta sa ne redescoperim pe noi insine, cei adevarati, eliminand zgura unei societati artificiale, ce ne trasforma tot mai mult in niste papusi mecanice dezarticulate, care isi pierd tot mai mult capacitatea de a gandi, de a simti, de a visa, de a fi OAMENI.

Cu siguranta, dupa o saptamana in care vom respira Teatru prin toti porii sufletului nostru, ne vom intoarce la casele noastre mult schimbati in bine, mai ganditori, mai visatori, mai intregiti interior, poate chiar transfigurati de-a dreptul de impactul cu substanta vie a Spectacolului real, atat de departe de virtualitatea ce ne-a invadat deja vietile cu mult prea multa agresivitate.

Si, asa cum stim deja, orice schimbare incepe chiar cu noi insine. Nu ratati oportunitatea de a experimenta SCHIMBAREA, pentru ca mai apoi sa lucrati la schimbarea celor din jur.

Uneori  si Binele poate fi molipsitor!

Detalii despre povestea Festivalului International de Teatru Sibiu gasiti accesand linkul urmator: www.sibfest.ro/scurt-istoric.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!