Festivalul International de Teatru de la Sibiu - al treilea festival din lume de acest gen, in ordinea importantei

Capitala Internationala a Teatrului se muta in luna iunie a anului de gratie 2013 la Sibiu, unde se va desfasura a 20-a editie a FITS. 

Vreme de mai multe zile, publicul iubitor de teatru, muzica, balet, va putea asista la spectacole complexe, unele dintre ele desfasurate in locuri cu adevarat neobisnuite, ce vor constitui adevarate surprize pentru entuziastii ce vor invada, cu mic cu mare, orasul Sibiu in perioada desfasurarii Festivalului International de Teatru.

Pornit in anul 1994, cu doar 3 tari participante si 8 spectacole, iata ca s-a ajuns in 2013 ca la Sibiu sa se desfasoare circa 350 de evenimente, cu reprezentanti din 70 de tari. 

In acest an, manifestarile culturale desfasurate sub egida Festivalului International de Teatru de la Sibiu vor fi urmarite zilnic de circa 60.000 de spectatori, ceea ce plaseaza aceasta sarbatoare anuala pe locul 3 in lume. 

Sibiul, oras prin excelenta cultural, s-a dovedit, in cele doua decenii, o gazda extraordinara pentru aceasta grandioasa manifestare culturala, cu rol de catharsis, ce ne reintoarce spre adevaratele valori, ne propune noi forme de comunicare, de dialog intre diverse arte, de repunere a traditiei, dar si a profesionalismului pe locurile onorante pe care le merita. 

Prin Festivalul International de Teatru de la Sibiu, Romania va fi in centrul atentiei intregii lumi culturale, ziaristii de profil din presa scrisa si online din zeci de tari urmand sa scrie despre cele ce se vor petrece in inima tarii noastre, in orasul cu aer atat de cosmopolit.

Va invit si pe voi, iubitorii de teatru romani, sa popositi pentru cateva zile in acest mare turn Babel al teatrului de pretutindeni, in care dialogurile se vor purta atat prin cuvinte, cat si prin gesturi, muzica, lumina si intuneric, culoare, in cautarea acelui limbaj ancestral, inteligibil de catre toti participantii la actul artistic: actori si privitori… 

Cu certitudine veti deveni mai bogati sufleteste dupa interactiunea cu evenimentele propuse de catre organizatori, cu prilejul FITS, cu energiile inalte ce se vor ridica spre inalturi.

Veti fi  mai ancorati in propriul sine, dar si in lumea reala, oricand gata de zboruri spre inaltimi, mai curajosi, mai buni, mai curati, mai adevarati! 

Pentru a descoperi istoria Festivalului International de Teatru de la Sibiu, dar si o parte dintre surprizele de proportii pe care vi le-au pregatit organizatorii, accesati linkul urmator: http://www.sibfest.ro/scurt-istoric.html




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!