Plimbarile in parc, mijloc eficient pentru intarirea sistemului imunitar al bebelusului tau!

Pana la varsta de circa un an, sistemul imunitar al copilului nu este suficient de bine dezvoltat sau este ajutat de anticorpii transmisi prin laptele matern, daca bebelusul este alaptat. De aceea, in primul an de viata este necesara o igiena mai stricta a copilului si a tot ce-l inconjoara. Insa dupa ce copilul incepe sa mearga va fi aproape imposibil sa mai sterilizati chiar tot.

Este bine ca cel mic sa intre in contact cu diversi microbi, caci numai asa organismul sau va dezvolta anticorpi si sistemul sau imunitar se va intari. La inceput copii cunosc lumea bagand in gura obiectele, iar acestea, chiar daca au fost spalate corespunzator tot mai au microbi pe ele. Dupa varsta de un an nu mai este impetuos necesarea sterilizarea jucariilor. Daca un copil este crescut intr-un mediu steril sistemul sau imunitar nu va mai reusi sa se dezvolte corespunzator.

Este indicat ca bebelusii sa invete sa socializeze in parcuri sau alte spatii special amenajate pentru ei si sa intre in contact si cu alti copii si respectiv cu microbii specifici altor persoane. Treptat, in urma acestei interactiuni se vor forma anticorpii. 

Va recomand calduros  un magazin pentru copii bebe-mic.ro!  Puteti achizitiona un carucior de la bebe-mic.ro deosebit, tocmai bun pentru plimbarile in parc ale odorului tau! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!