Vrei sa faci poze spectaculoase? Ia-ti un obiectiv macro de la F64!

Dupa cum orice fotograf stie, diferenta esentiala dintre obiectivele aparatelor foto, fie ele digitale sau clasice, o reprezinta distanta lor focala, adica distanta dintre polul lentilei posterioare si planul anterior, cand obiectivul este focalizat la pozitia infinit, adica distanta cea mai indepartata de la care lumina ajunge la obiectiv sub forma de raze mai mult sau mai putin paralele.

Distanta focala controleaza puterea de marire, adica dimensiunile imaginii formate de obiectiv.

Cu cat creste distanta focala, cu atat creste si marimea imaginii.

Distanta focala este responsabila si cu unghiul de vizare (campul imaginii foto), adica acea sectiune din scena fotografica pe o dimensiune data.

Cu cat creste distanta focala a obictivului, in cadru va aparea o parte mai mica din scena imaginii fotografice.

Obiectivele pentru aparatele traditionale, cu film de 35 de mm, se caracterizeaza printr-o alta distanta focala fata de camerele digitale.

Senzorii unei camere digitale au  dimensiuni diferite, functie de producator si de marca acesteia.

Obiectivele pentru scopuri speciale au devenit tot mai apreciate in ultimii ani, deoarece permit fotografilor amatori si profesionisti sa descopere privitorilor o lume noua, necunoscuta vederii ochiului normal.

Un obiectiv macro este foarte dorit tocmai de aceea de catre pasionatii genului, fiind utilizat pentru a face fotografii de prim-plan ale unor obiecte sau parti de obiecte, fiinte, plante diverse.

Cu ajutorul unui obiectiv macro (nu micro, asa cum eronat il mai denumesc unii!) se poate realiza focalizarea de la o distanta extrem de mica, pozele avand o calitate superioara, deoarece nu intalnim aberatiile existente in cazul aparatelor obisnuite, care au si ele o asemenea functie de marire.

Tocmai de aceea, profesionistii recomanda ca pentru realizarea unor fotografii deosebite este preferabil sa utilizam mai degraba un obiectiv macro cu distanta focala fixa.

Daca esti pasionat de acest domeniu, al fotografiilor macro, extrem de spectaculoase, iti recomand sa iti achizitionezi unul de la magazinul F64, primul spatiu comercial din mediul online dedicat comercializarii echipamentelor foto-video.

Si daca in afara de fotografii, iti place ca, macar  din cand in cand, sa mai si filmezi, nu cred ca ti-ar strica sa pui in cosul de cumparaturi virtuale si un acumulator pentru camera video Panasonic, daca esti fanul acestui brand.

Pe site vei gasi si multe alte oferte promotionale, care te vor incanta cu siguranta!

Si nu uita: intotdeauna F64 ramane prima alegere pentru un fotograf care merge offline sau online la cumparaturi, pentru a-si satisface pasiunea sa pentru arta fotografica!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!