O provocare pentru Reeija: poseta-camelon, viitorul barometru al psihicului feminin!

Reeija, magazinul online de genti si posete de cea mai buna calitate, din piele 100%, adresate femeilor deosebite, a lansat superbloggerilor o provocare inedita, aceea de a schimba functia unei genti.

Adica domnia sa, Geanta sau Poseta (dupa imprejurare) sa nu mai fie doar un soi de accesoriu purtator de obiecte, infinit de multe si marunte, uneori inutile de-a dreptul, ci un personaj diferit, privit dintr-o cu totul alta perspectiva, nu doar a curelelor, cataramelor, fermoarelor si capacitatii de a inghiti lucruri, aidoma unui capcaun. 

Si pentru ca oamenii de la Reeija dau locul pe care il merita handmade-ului, m-am gandit sa va provoc si pe voi la un exercitiu de imaginatie, dupa ce ma voi juca eu insami de-a schimbatul unghiului de vedere...


Cam la ce mai putem utiliza o banala sau mai putin banala geanta?

Evident, tot la un obiect de vestimentatie imi vine sa ma gandesc...
Opincuta? Umbrela? Coif de zidar? 

Stiu, o sa imi ziceti iute ca nu e ceva nou, ca Monica Gabor (fosta Columbeanu) a fost prima care si-a pus o geanta pe cap, pe post de caciula... ca nu inventez eu acum roata... sau geanta universala (asa cum exista si cheia universala!)...

Mda... creatorii ar putea sa ne propuna spre cumparare un asemenea obiect multifunctional, care sa poata fi in acelasi timp si caciula sau palarie (functie de anotimp), dar si geanta, un lucrusor caruia sa ii poti adauga sau scoate diverse captuseli sau fete exterioare, transformandu-l instant dupa dorinta... in altceva... chiar si in caciula de blana cu urechiuse-toarte rusesti, daca doresti, ca tot vine acusica frigul de la Moscova...

Uite asa, poti pleca dimineata la birou cu o geanta regulamentara, pe care ulterior sa ai posibilitatea de a o impopotona dupa inspiratie cu tot soiul de margelute si animalute din pietre semipretioase (elefantei, dragoni, broscute testoase, catelusi si pisicute norocoase, dupa sfaturile specialistilor in Feng Shui), in timpul pranzului, cand pleci sa iei masa in oras, iar la terminarea programului, daca iubitul te invita la vreo cafenea in Centrul Civic, sa o transformi la moment din geanta purtatoare de acte de serviciu, cum era de dimineata, intr-o sepcuta chic, doar scotand niste parti detasabile din minunea polivalenta si inlocuindu-le cu altele moderne sau retro. Un asa accesoriu vestimentar va atrage sigur toate privirile.


O alta idee ar fi, poate, daca te-ai plictisit de vechile tale genti, sa iti cumperi niste culori vii, multe margelute de marimi diferite, poate si ceva nasturi si capse, un adeziv bun si sa purcezi in a-ti realiza un obiect de arta deosebit, pe care sa il poti atarna ulterior mandra pe perete, pe post de tablou nonconformist.

Sau, daca esti mai curajoasa, poti realiza un colaj de mari dimensiuni, sa zicem 2x2 metri, in care, printre diverse poze, figuri schitate in tusuri colorate, diverse bucati textile si de vinilin, dar si de polistiren pictat cu acrilice, sa incluzi si cateva dintre gentile tale de forme si dimensiuni diferite, intr-un tot unitar, tocmai bun de pus pe peretele uneia dintre camerele tale, pana cand te vei indura sa ii faci o poza si, mai mult la indemnul prietenilor entuziasmati de talentul tau inca nedescoperit de marii critici de arta, sa postezi imaginea  pe un site specializat, asteptand mai apoi americanul bogat sau reprezentantul de galerie nipona care sa iti ofere macar cateva mii de dolari (daca nu chiar zeci de mii!) pe panoul tau in care ai inclus si gentile cele vechi...

Desigur, o geanta mare, de piele, pe care nu o mai folosesti, daca o imbraci pe dinauntru cu o blanita calduroasa, va fi un culcus pe cinste pentru pisoiul sau catelusul tau, de-abia primit in dar.

Sau... daca ai o geanta in genul tolbelor de postas, ce idee minunata ar fi, daca stai la casa, ca in loc de cutie de scrisori pusa pe partea interioara a usii de la intrare (daca ai o fanta postala pe cealalta parte) sa fie tocmai acest vechi obiect de marochinarie, corect fixat.

Un cos de plaja se poate transforma usor intr-un suport pentru umbrele sau reviste sau, mai bine, pentru sculurile de lana si andrelele bunicii.

Din fetele unei genti supradimensionate poti usor sa realizezi prin decupare niste masti de carnaval deosebite. Chiar si pentru Halloween!

O gentuta de forma cubica se poate transforma lesne in cuib pentru vrabiuta infrigurata care vine la geamul tau pentru a-si primi portia zilnica de firimituri. Fa-i un cadou deosebit, acum, in prag de iarna!

Daca ai  doua genti de dimensiuni asemanatoare, le poti umple cu saculeti de nisip si, pe data, te-ai facut cu niste gantere originale, care te vor ajuta sa iti faci exercitiile de maini si picioare pentru tonifierea musculaturii.

Din pielea unei genti vechi poti decupa diverse forme geometrice, litere, flori stilizate si iti poti realiza niste tricouri traznet, daca le vei coase sau chiar lipi cu un adeziv special pe materialul textil.

O intrebare se ridica totusi: daca vom folosi gentile clasice in alte scopuri decat acela cunoscut de toata lumea, ce vom purta in locul lor?

Ce-ati zice ca in loc de geanta banala, plicticoasa, diforma de multe ori si chiar URATA de-a dreptul (chiar de specialistii ne zic ca ar fi in tendinte!), indiferent de cat de mult ar costa, femeile sa poarte mai des, mult mai des, cate o floare sau chiar mai multe?



Nu doar o data pe an, cand este ziua lor, nu doar de 1 sau de 8 Martie, ci mult mai frecvent...

Poate designerii de genti ar trebui sa imagineze mai multe genti-narcise si posete-ghiocel si tolbe-lalea... Reeija deja va ofera niste modele handmade deosebite, romantice, unde florile nu lipsesc...



Ce ati spune de o geanta sub forma unui buchetel de flori de nu-ma-uita, de una mugur de trandafir  sau de una tip bujor inflorit?

Prea multe genti si posete sunt astazi ascutite, cu colturi taioase, triste, matematic lucrate, emanand duritate...

Mi-e dor de o geanta cu o forma elicoidala, de una vindecatoare sub forma unei antahkarane tibetane, de o alta aproape fluida, de o moliciune aparte sau... si mai bine... pentru a le reuni pe toate... visez la o poseta-cameleon, care sa isi schimbe culoarea instant, functie de starea de spirit a purtatoarei.

Da, cred ca aceasta ar fi solutia pentru ca strada sa se insufleteasca: o poseta-cameleon, curcubeu autoreglator pentru aceea ce o poarta...



Le propun oamenilor de la Reeija sa se gandeasca si la un asemenea model revolutionar de poseta... emotional-schimbista... Sigur ar face furori printre femei! Iar cum femeile sunt cele care schimba lumea (desi barbatii nu ar recunoaste in veci acest lucru!), e nevoie ca mai intai ele sa isi regaseasca zambetul si starea de fericire!



- articol scris pentru SuperBlog 2013