Despre afaceri altfel: "BLINK" de Malcolm Gladwell si teoria feliilor subtiri

Sunteti mici antreprenori si criza asta prelungita va deruteaza la maxim, nestiind cum sa mai supravietuiti de pe o zi pe alta cand totul pare sa va fie impotriva?

Ce-ar fi sa va luati un moment de respiro si macar sa rasfoiti (daca nu sa cititi temeinic) o carte fascinanta, aparuta la Editura Publica: "BLINK" de Malcolm Gladwell?

Autorul, de origine britanica, dar crescut si format in Canada, visa in copilarie sa lucreze in publicitate...

Publicitar nu a ajuns, dar a devenit jurnalist: mai intai la Washington Post, iar mai apoi la The New Yorker.

In anul 2005 ajunsese, datorita scrierilor sale, in topul primilor 100 de personalitati care au o influenta globala majora asupra semenilor sai (conform Times), ocupand o pozitie fruntasa si in ierarhia celor ce aduc idei noi in bussiness, inspirand multi antreprenori din intreaga lume, datorita perspectivei inedite de a privi lucrurile ce ni se intampla, relatiile dintre oameni.

Teoria feliilor subtiri, expusa clar in "BLINK", se refera la modul cum experientele personale ne fac sa luam decizii in 2 secunde despre un domeniu sau altul al realitatii exterioare.

Inconstientul ne permite sa sesizam tipare si comportamente felurite, intr-o multitudine de posturi in care viata ne pune.

Daca intelegem acest aspect al modului in care noi functionam ca oameni, ne vom explica mai usor si hotararile pe care de multe ori le luam (aparent) instant.

Va recomand cu caldura sa cititi cartea, scrisa intr-un ritm alert, amuzant, deoarece, departe de a avea un limbaj prea specializat, sec, este impanata cu o multime de exemple culese din viata si expuse atractiv, asa cum o poate face doar un jurnalist de marca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!