Ajuta-l pe Rares-Matei sa traiasca!

Rares-Matei este un baietel de 4 ani si 7 luni care se lupta cu un diagnostic ingrozitor: limfom malign nonHodgkinian difuz, cu celula medie B de tip limfom Burkitt.

Ce inseamna boala asta ciudata?

"Limfoamele sunt cancere hematologice ale sistemului limfatic. In prezent, specialistii au grupat aceasta mare categorie de afectiuni maligne in doua clase, anume: limfoame Hodgkin si limfoame non Hodgkin, intre care exista anumite diferente. Totusi, limfoamele sunt entitati clinice biologice si patologice foarte distincte una de alta, chiar si in cadrul aceleiasi clase. De aceea, au fost descrise si foarte multe tipuri de limfoame non – Hodgkin.

Limfoamele afecteaza sistemul imun, caracterizandu-se printr-o proliferare anarhica a celulelor apartinand acestuia. Sistemul limfatic este alcatuit dintr-o retea complexa de vase, ganglioni si organe ce contin tesut limfatic, al carui rol este de a participa la raspunsul imun al organismului, vehiculand celule care pot recunoaste, ataca si distruge microorganismele patogene. Exista mai multe tipuri de limfoame non-Hodgkin, toate derivate din limfocite, celule care apartin grupului leucocitelor (celulelor albe ale sangelui).

Limfomul non-Hodgkin poate debuta oriunde in organism, neexistand un organ predilect. Poate avea debut uninodular (dintr-un singur nodul limfatic), sau plurinodular (din mai multi noduli), sau poate sa debuteze chiar si in splina. Extensia limfomului non-Hodgkin poate sa se faca in intregul organism, fara predilectie fata de un anumit organ, putand fi afectate inclusiv ficatul si splina.

Tratamentul limfoamelor non-Hodgkin este foarte complex si include radioterapie, chimioterapie, imunoterapie, administrarea de anticorpi monoclonali si chiar transplantul celulelor stem hematopoietice. In ciuda multiplelor optiuni terapeutice, limfomul non-Hodgkin nu are o rata a curabilitatii atat de mare ca limfomul Hodgkin. Diagnosticat in stadiul I, limfomul Hodgkin era vindecabil in 90% din cazuri. In cazul limfomului non-Hodgkin, pacientii pot trai insa timp indelungat daca urmeaza corect tratamentul, insa sansele de supravietuire sunt mai mici."

Chimioterapia dureroasa la care este supus ii scade puterile pe zi ce trece, iar injectiile prea multe il sperie tot mai tare.

Se imagineaza un mini-Superman intr-o poveste cu niste fantome uracioase care trebuie indepartate, pentru ca el sa se faca bine si sa se joace ca orice copil de varsta lui, fara ca trupul lui firav sa se chirceasca de dureri insuportabile.

Pentru ca Rares-Matei sa se faca bine e nevoie de multi bani, cam 280.000 de euro, pentru a avea sansa de a fi tratat la Spitalul GUSTAVE ROUSSY din Franta. Costul spitalizarii este, da, ati citit bine, de 280.000 Euro si, din pacate, trebuie achitat integral in avans pentru perioada de spitalizare.

De aceea, la nivel national a fost initiata o ampla campanie de strangere de fonduri pentru acest caz umanitar.

Cazul a fost mediatizat de ProTv, precum si pe retelele de socializare.

Pagina de pe Facebook a lui Rares are din ce in ce mai multe accesari si distribuiri.

Participa si tu cu o donatie cat de mica, pentru ca acest baietel minunat sa zambeasca iar!

Daca esti blogger, pune un banner pe site-ul tau si difuzeaza mesajul pe paginile tale de pe Facebook si Twitter!

Impreuna putem salva o viata!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!