Del-Ca-Mag - aurul amorf scos din piatra seaca!

Del-Ca-Mag este produsul despre care fermierii din intreaga tara discuta cel mai mult in aceasta primavara.

Intr-o perioada in care se cauta gasirea unor solutii cat mai bune pentru eliminarea ingrasamintelor chimice din agricultura si trecerea la productii ecologice pe scara larga, iata ca din nou Romania este locul unde s-a descoperit un zacamant extrem de pretios.

La Delnita, pe plaiuri harghitene, un investitor a dat lovitura, dupa ce a luat initiativa de a duce la analiza rocile din cariera pe care o cumparase: aveau circa 30% Ca si 20% Mg, iar macinate se puteau utiliza cu brio in agricultura!

Asa a aflat ca poti face avere in mod cinstit chiar si din piatra seaca... De fapt, dintr-o piatra cu niste proprietati cu totul si cu totul speciale... 

Dolomita amorfa, pentru ca despre ea este vorba, nu poate sa fie utilizata in constructii, deoarece este sfaramicioasa, dar tocmai acest lucru o transforma intr-un supliment extraordinar de calciu si magneziu, ce poate conduce la cresterea productiei la diverse culturi de plante agricole, a recoltelor de vita de vie si pomi fructiferi, precum si la cresterea numarului de litri de lapte pe cap de vaca furajata. Ba chiar, amestecata in hrana zilnica a bovinelor si a pasarilor de curte, conduce la cresterea acestora in greutate.

Specialistii romani de la Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Pedologie, Agrochimie si Protectia Mediului – ICPA Bucuresti au aratat ca dolomita este un carbonat dublu de calciu si magneziu, care, in stare amorfa, datorita legaturii mult mai slabe intre ionii de calciu si magneziu, se dizolva rapid in sucul gastric al animalelor si astfel este mult mai facil asimilabil de catre organismul acestora.

La plante are un efect de-a dreptul miraculos deoarece, in afara de faptul ca insanatoseste solul agresat de atatea si atatea chimizari criminale, Del-ca-mag reducandu-i aciditatea, favorizeaza cresterea vegetalelor (fie ca vorbim de cereale, legume, vita de vie sau pomi fructiferi), deoarece completeaza necesarul acestora de calciu si magneziu, fapt ce permite cresterea acestora mai viguroasa: radacinile sunt mai puternice, frunzele  mai verzi, legumele mai mari si cu un gust mai bun, fructele mai zemoase si fara pete. 

Produsul poate fi administrat in sol in principiu toamna sau primavara, deoarece confera organismelor vegetale o rezistenta mare la seceta si la daunatori, dar se poate utiliza cu succes si in celelalte anotimpuri. Specialistii ne asigura ca o integrare in sol o data la 3 ani este suficienta pentru ca dolomita amorfa, sub forma de pulbere, sa isi produca efectele benefice asupra culturilor.

In principiu, la o gradina de legume de circa 300 de mp sunt suficiente 80 de kg de produs.


Del-Ca-Mag  ar trebui sa fie folosit de toti fermierii romani, chiar daca detin suprafete mai mari de teren sau isi cultiva doar legumele pentru consumul propriu, deoarece este 100% natural, este foarte ieftin si nu are niciun fel de efecte adverse.


Si in cazul bovinelor si al pasarilor de curte se poate folosi  fara grija, daca se respecta o anumita schema de administrare in hrana lor zilnica. Mai nou, unii crescatori au inceput sa introduca Del-Ca-Mag si in hrana cainilor, pentru un plus de calciu si magneziu, elemente vitale in cresterea si sanatatea acestora.

Daca sunteti doar fermieri de weekend si locuiti in Bucuresti sau ati venit cu produse la targurile din Capitala, puteti cumpara produsul Del-Ca-Mag de la o farmacie veterinara situata in zona Obor.

Va invit sa urmariti in continuare un mic filmulet despre uimitoarea poveste a dolomitei amorfe de la Delnita, judetul Harghita:






Nu-i asa ca v-am starnit interesul in legatura cu aceasta comoara din Muntii Harghitei?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!