Little Black Dress (LBD) - O rochie vedeta de pe site-ul Karla.ro accesibila oricui!

Nu poti fi niciodata prea formala sau prea informala intr-o rochie neagra.” (Karl Lagerfeld)

Mi-am adus aminte de aceste cuvinte ale marelui creator de moda german cand am ajuns de curand pe un site de fashion purtand numele predestinat de Karla.ro...

Faviconul reprezentand o inima neagra m-a determinat sa scriu mai jos cateva randuri despre acea rochie-regina, care include in sufletul ei fashionist pudicitatea alaturi de senzualitate, conservatorismul dar si noutatea, romantismul alaturi de indrazneala, iar lista ramane deschisa. Evident este vorba despre LBD - „Little Black Dress”...

                        

O gasiti in cadrul sectiunii rochii Karla.ro si pe aceea din imaginea de mai sus, la fabulosul pret de numai... 69,99 lei!

Da, categoric, rochia neagra este acel must have din garderoba oricarei femei, indiferent din ce clasa sociala face parte.

In vremurile noastre important este sa fii bine informata, ca sa ajungi cu numeroasele cautari ale tale offline, dar mai ales online, legate de LBD, acolo unde o poti gasi pe aceea care ti se potriveste cel mai bine ca model, material, pret.

Probabil ca majoritatea dintre voi, in clipa in care auziti cuvintele magice „rochie neagra”, va duceti cu mintea fulgerator la imaginea de neuitat a diafanei Audrey Hepburn din filmul „Breakfast at Tiffany's”, regizat in anul 1961 de catre Blake Edwards. 

Cu siguranta ca acela a fost momentul crucial in care s-a decretat printr-o lege nescrisa a modei ca rochia neagra, bine aleasa din punctul de vedere al lungimii, cu o croiala simpla sau mai complicata, poate sa puna in valoare orice femeie si sa ii ascunda cu maiestrie defectele anatomice, fiind un soi de... fashion-bisturiu vizual, indiferent ca vorbim de niste umeri prea lati, brate prea groase, solduri prea mari, o silueta prea mica, una plina sau de vreo talie prea subtire.



Si cum nu ai fi putut sa o admiri pe delicata Audrey Hepburn, o intruchipare perfecta a enigmaticului etern feminin?


Dintr-un punct de vedere as putea-o plasa langa Mona Lisa lui Leonardo da Vinci si nu cred ca as gresi prea tare... Oare daca geniul florentin ar fi invesmantat-o pe Gioconda intr-o rochie neagra ar fi accentuat misterul zambetului sau nemuritor?

Desigur, rochiile negre au fost purtate si in secolele trecute, doar ca erau mai degraba semnul doliului, dar si al luxului, al bogatiei, deoarece colorantul negru era, in mod traditional, extrem de scump, asa ca prin secolele 16-17, doar protipendada acelor vremuri putea sa isi permita haine vopsite intr-un negru absolut, de buna calitate, adanc precum o noapte fara stele si cu luna la eclipsa, negru care sa nu se decoloreze la prima spalare.

Dar pentru ca tot am adus aminte de cel mai mare pictor renascentist, marele Leonardo, trebuie sa stiti ca, in realitate, istoria moderna a faimoasei rochii negre nu incepe nici cu revolutionara Coco Chanel, nici cu filmul regizat de Blake Edwards, ci niste decenii mai inainte, cu povestea tumultoasa a unui tablou realizat de un pictor american celebru la apusul veacului 19 si inceputul secolului 20 pentru talentul portretistic, pe numele sau John Singer Sargent (12.12.1856 – 14.04.1925).

John Singer Sargent, prin pictarea portretului in ulei pe panza, al sotiei unui important bancher francez, a impus cumva in epoca rochia neagra, desi fara a avea aceasta intentie.



            
Virginie Gautreau, eroina tabloului de mai sus, era o femeie extrem de senzuala (sexy, i-am putea spune astazi), despre care se barfea mult in epoca, iar portretistul american i-a accentuat mult aerul libertin prin faptul ca a pictat-o imbracata intr-o rochie de seara neagra, cu un decolteu revoltator de adanc si doua bretelute, dintre care... una cazuta...

Acest „mic detaliu” voit a dus la declansarea unui mare scandal dupa expunerea tabloului cu pricina la Salonul de la Paris, in 1884.

John Singer Sargent a fost pur si simplu obligat sa repicteze breteluta naravasa stand cuminte pe umarul doamnei bancher (femeia a fost oricum repudiata din inalta societate dupa aceasta intamplare!). Era deja prea tarziu, iar scandalul dobandise dimensiuni apocaliptice...

Din nefericire sau poate ca, din contra, creatorul tabloului decadent a fost nevoit sa paraseasca rapid Parisul, dovada ca senzualitatea era aspru pedepsita in acea epoca, iar aparatorii moralitatii aparente erau inca puternici.

Si uite asa rochia neagra a devenit nu doar un simbol al elegantei maxime, dar si al misterului feminin, asociat cu senzualitatea dusa pana la cele mai inalte cote.

Rochia neagra (LBD-ul) poate fi purtata cu deplin succes la orice ora de zi sau din noapte, functie de modul in care este croita, de lungime si accesorizare.

Indiferent ca vorbim de o rochie office, de una pentru un cocktail, de una de mers la un spectacol (fie el de opera, rock, varietati sau jazz), de plimbare prin parc sau de iesit in club, versatila rochie neagra isi face cu brio datoria: te scoate in evidenta si nu te lasa deloc sa devii tinta glumelor rautacioase avand ca tema proasta alegere a vestimentatiei.

Ideal ar fi ca sa ai in garderoba ta una sau mai multe rochii negre din materiale calitative, cu o croiala cat mai simpla, pentru a se preta mai usor la diverse accesorizari, cuminti ori de-a dreptul nebunesti: siraguri de perle naturale, gablonturi, cercei mici sau gen candelabru, centuri stralucitoare sau doar colorate, palarii, ciorapi fini mati, pantofi eleganti, gentute fine, esarfe de matase, podoabe de par, exista o multime de posibilitati de a transforma una si aceeasi rochie neagra in mereu altceva... Limita este data doar de imaginatia posesoarei de LBD.

'"LBD"... Recunoasteti ca suna cifrat, misterios, asa cum si trebuie sa fie un secret al frumusetii feminine absolute...

Pentru inceput, daca si bugetul va este extrem de limitat, va recomand sa incepeti cu niste rochii negre foarte frumoase, pe care sa le comandati online de pe site-ul Karla.ro la niste preturi neasteptat de bune.




Modelele sunt spectaculoase si pretabile la accesorizari felurite, asa incat sa faceti o impresie deosebita indiferent ca le veti purta in cursul zilei la birou sau la o intalnire de seara in Centrul Vechi, la o terasa!

In aceasta perioada, pe site gasiti o multime de promotii si reduceri, de aceea o sa va puteti completa garderoba cu mai multe rochite frumoase, la niste preturi extrem de mici.

Iar alaturi de LBD puteti adauga, desigur, si alte rochite, in nuante pastelate sau in culori tari, tocmai bune pentru un inceput de primavara 2014.


Intrati in magazinul virtual cu nume predestinat - Karla.ro si alegeti-va ce va place mai tare pentru a va innoi acum, de Sarbatorile Pascale. Va asigur, or sa va placa multe de acolo!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!