Trateaza-te online de frica de a ramane somer!

Frica de a ramane somer se trateaza de o vreme cel mai bine in mediul online.

Astazi dimineata am participat la un webinar axat pe gasirea celor mai bune metode de atenuare a fricii, alaturi de o buna prietena de-a mea...

Pentru noi, romanii, una dintre cele mai coplesitoare temeri este aceea a pierderii locului de munca si a ramane somer.

Asa se intampla si cu prietena mea Violeta, care este asistenta medicala, undeva prin zona Olteniei.

O meserie grozava pe vreme de criza, ar putea gandi multi dintre noi: faci bine oamenilor, esti apreciata, primesti si mici atentii pentru completarea salariului relativ modest.

Din nefericire, desi exista un mare deficit in tara noastra, in ceea ce priveste numarul de cadre medicale cu studii medii si superioare, a fi asistenta medicala nu reprezinta deloc raiul pe pamant, mai ales daca locuiesti in provincie.

Acolo oamenii sunt foarte saraci, iar unitatile medicale risca oricand sa intre in faliment sau pur si simplu sa fie inchise dupa bunul plac al mai marilor zilei.

De aceea, chiar daca lucrezi in domeniul medical, precum Violeta, nu poti niciodata sa iti scoti idn inima ghimpele ca intr-o buna zi o sa ramai fara slujba.

Tocmai de aceea, asa cum a aflat si ea in aceasta dimineata la webinar, trebuie sa iti iei din timp niste masuri de prevedere, pentru a preintampina stresul puternic reprezentat de pierderea locului de munca, din vina altora mai mult, decat din pricina unei crize economice, care, zic specialistii straini, a cam trecut.

Asa ca ea deja s-a decis astazi ca sa caute pe net dupa „locuri de munca Rm Valcea 2014”, poate va gasi ceva in domeniul sau de activitate, eventual la o clinica privata, unde sa fie si mult mai respectata, dar si mai bine recompensata financiar.

Si, daca nu gaseste nimic, locuri de munca in strainatate pentru 2014 se mai gasesc inca si pentru asistente medicale, asa incat nu ar refuza nicio plecare pe meleaguri britanice, de exemplu.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!