Sfaturi utile in alegerea unui frigider

Frigiderul a devenit unul dintre aparatele electrocasnice de maxima necesitate in casa noastra. Extrem de util in racirea si conservarea hranei, frigiderul nu lipseste din casa nimanui. Daca esti in cautarea unui frigider, nu ezita sa cauti in magazinul Selgros. Pentru a  vedea oferta de frigidere, a magazinului Selgros, click aici.

Alegerea acestuia poate fi un proces destul de complicat pentru cei mai multi dintre noi, daca nu stim ce aspecte sa luam in considerare atunci cand dorim sa ne alegem acest electrocasnic de mari dimensiuni. Pentru a face alegerea potrivita si a te bucura de el cat mai mult timp, ia in calcul aceste detalii:
-sistemul de racire
In cazul aparatelor frigorifice, se intalnesc 2 tipuri de sisteme de racire: racire statica si racire No Frost. In cazul frigiderelor cu racire statica, racirea se realizeaza prin peretele din spate al frigiderului. Dupa ce stratul de gheata ajunge la 3 mm, se topeste automat, apa indreptandu-se spre cuva de evaporare, astfel frigiderul se dezgheata automat. Insa, daca frigiderul are atasat si un congelator, decongelarea va trebui sa se faca manual, de cel putin 2 ori pe an. In cazul sistemelor No Frost, nu se va produce gheata nici in frigider, nici in congelator, motiv pentru care sunt mult mai utile, dar si la preturi mult mai mari.
-compartimentarea frigiderelor
In ceea ce priveste dotarile frigiderului, acesta ar trebui sa aiba cat mai multe rafturi si compartimente specializate pentru diferitele alimente: astfel unul pentru oua, branza, unt, legume, fructe si sticle. Rafturile sa fie din sticla pentru a se evita pericolul scurgerii de lichide pe rafturile de jos.Totodata sa fie reglabile, pentru a putea introduce inauntru si vase mai inalte.
-clasa de consum
Aparatele frigorifice primesc, in functie de eficienta energetica in care se incadreaza, rezultatele oferite si consumul de curent electric cat mai redus, o litera de la A la G. Cele mai eficiente sunt cele care se incadreaza in clasa A, fiind aparatele cu cel mai mic consum, in timp ce aparatele din clasa G, au cel mai ridicat consum. Spre fericirea consumatorilor, frigiderele din clasa G, nu se mai comercializeaza. Astazi se intalnesc doar produse din clasa A, A+, A++, A+++, B sau C. Cu cat clasa de consum este mai indepartata, cu atat frigiderul consuma mai mult curent . Frigiderele de tip No Frost se incadreaza de obicei in clasa B, insa consuma mai putin decat un frigider standard.
-numarul de usi
Gasim pe piata o gama variata de frigidere cu design diferit. Modelul standard este prevazut cu o usa si nu are atasat un congelator. Este destinat in special persoanelor care nu gatesc foarte mult si consuma mai multe alimente proaspete. Volumul acestuia poate varia pana la 400 l si inaltime de 180 cm. Modelele cu 2 usi sunt mult mai practice si au pozitionat congelatorul in partea de sus. Volumul net al unui astfel de model variaza intre 250 si 400 litri.
-filtru antibacterian
Noile modele de frigidere au peretii tratati cu ioni de argint impotriva formarii bacterilor urat mirositoare cat si a alterarii alimentelor. Aceasta functie este extrem de importanta, deoarece  protejeaza mancarea de microbi.

Selgros Cluj Napoca

Produse alimentare si nealimentare
Calea Someseni nr.8 Cluj Napoca,400388 , RO

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!