Machiajul corector - secretul femeilor din toate timpurile!

Machiajul corector va ramane mereu un subiect la ordinea zilei, de aceea in intreaga lumea s-au scris tomuri intregi referitoare la acest subiect si se vor mai scrie.

Indiferent de autor, toti subliniaza inca din primele randuri ideea ca nu putem vorbi de un machiaj corector bine realizat decat dupa un studiu aprofundat al fetei .

Forma geometrica a obrazului si particularitatile sale reprezinta un prim pas in analiza aceasta.

Dupa o clasificare extrem de interesanta, intalnim sapte tipuri de forme ale obrazului:

- oval pur (venusian);
- rotund (lunar sau solar);
- lung (saturnian);
- patrat (jupiterian);
- diamant (martian);
- triunghi cu varful in sus (mercurian);
- triunghi cu varful in jos (pamantean).

Specialistii considera ca fata ovala (venusiana) reprezinta idealul de frumusete, de aceea machiajul corector incearca prin metode specifice sa dea macar iluzia unei apropieri de acesta.




Studiul orizontal al fetei se face impartind-o in trei nivele:


- fruntea si sprancenele;
- ochii si nasul;
- gura si barbia.

Studiul vertical al fetei se refera mai ales la elementele asimetrice si se face tragand o linie imaginara fix pe mijlocul fetei, de sus in jos, dupa care se compara partea stanga cu partea dreapta.

Elementele asimetrice (nas sau barbie cu deviatii) se retin si urmeaza a se corecta pe masura posibilitatilor prin trucuri cosmetice ulterioare.

In fapt, machiajul corector este un joc de umbre si lumina, menit a scoate in evidenta ceea ce persoana are frumos si a ascunde pe cat posibil eventualele defecte.

Trebuie remarcat ca acest machiaj corector are efecte spectaculoase mai ales seara, lumina zilei reducandu-i eficienta.

Fardurile de la e.l.f., de foarte buna calitate, va pot ajuta sa realizati o asemenea operatiune delicata, prin care sa va adaugati un plus de frumusete exterioara, care sa o completeze cum nu se poate mai bine pe aceea interioara.

De exemplu, gasiti in magazinul EyesLipsFace fard de sprancene pentru machiajul corector, alaturi de kituri pentru sprancene pentru conturarea lor ideala, sabloane pentru sprancene, chiar si piepteni si perii.

Reducerile de pret sunt excelente, asa ca aveti ocazia sa va completati trusa de cosmetice cu ceea ce va trebuie, ca tot vine Sfantul Valentin pentre trei saptamani si trebuie sa fiti frumoase pentru aceia ce va iubesc!






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!