Un lampion chinezesc de la Wu Xing si o dorinta inaltatoare pentru Anul Oii de Lemn!

Se intampla uneori sa ai parte de intalniri predestinate...


luminatoare cer
Asa mi s-a intamplat si mie in 2007, cand am devenit membra intr-un club cu totul si cu totul special: ezoteric...

Acum ar putea banala aceasta tematica, dar in urma cu opt ani lucrurile erau inca la inceput si parea ceva cu totul si cu totul exotic.

In cladirea aceea veche, cu aer boieresc, din centrul Bucurestiului, am asistat la niste cursuri fantastice pentru acele vremuri, pe diverse teme de spiritualitate.

Atunci am fost initiata de catre maestrul meu, un om cu totul deosebit, Bogdan Trentea, in tainele astrologiei chineze, in general, si in Cei patru Stalpi ai Destinului, in special.

Din acea clipa, am inteles altfel toate intamplarile pe care viata mi le-a rezervat, am stiut la ce sa ma astept, am putut preveni unele lucruri mai placut placute si, pe acelea pe care nu le-am putut evita, macar le-am trecut mai usor, cu un zambet, nu cu incrancenare.

Si tot de atunci am inceput sa citesc tot mai mult despre acea parte a lumii, pe care noi europenii o privim cu fascinatie.

In februarie 2008 am sarbatorit pentru prima data, alaturi de prietenii mei dragi din clubul Mandala, ANUL NOU CHINEZESC, intr-un loc deosebit, intr-o pensiune de la poalele Fagarasului.

Evident, s-au tinut si niste cursuri de astrologie chineza, de qigong, care ne-au captat tuturor interesul.

Asa se face ca de atunci, la mine in familie, anual sunt doua Revelioane: cel obisnuit, de la 31 decembrie, dar si acela chinezesc, sarbatorit de regula in luna februarie a anului urmator (functie de data in care se schimba anul, conform calendarului asiatic).

Nici 2015 nu face exceptie, mai ales ca sunt nascuta in anul Oii, asa incat, pe 18 februarie, la ora 18,00  la mine acasa va fi mare veselie.

Deja cam stiu ce o sa imi aduca anul, stiu si ca trebuie sa port un pandantiv cu un calut, pentru a nu il ofensa pe Marele Duce al  Anului (Tai Sui), acum astept cu nerabdare provocarile Oitei (prin definitie "de pamant") intr-un an de Lemn.

In ultima vreme, datorita televiziunii si a workshop-urilor tot mai numeroase ce au loc atat in Bucuresti, dar si in alte orase ale tarii, am observat ca multi romani mi-au urmat exemplul si celebreaza si Anul Nou Chinezesc, mai ales ca nimeni nu vrea sa piarda vreo sarbatoare, fie ea autohtona sau importata!




 Wu Xing, primul restaurant chinezesc cu livrare din Bucureşti, are un cadou deosebit pentru aceia care vor face pana maine, 18 februarie 2015, comenzi: cate un lampion, simbol al norocului in China.

Dupa ce il lansa alaturi de cei apropiati spre cer, daca ii vor face o poza si o vor posta pe Facebook, pot sa castige 20 premii a cate 1000 de lei fiecare, constand in preparate specifice, pentru o masa imbelsugata impreuna cu familia si prietenii.

Vor intra in ultima faza a competitiei, functie de like-urile stranse, primele 100 de fotografii, din care se vor alege cei 20 de norocosi.

Poate unii dintre voi o sa va intrebati ce este cu aceste lampioane ce se inalta spre vazduh in China...


La inceputul fiecarui an, exista frumoasa traditie de a trimite lampioane cu dorintele cele mai fierbinti catre inalturi, catre zei... 

Mi se pare un obicei deosebit de frumos si anul acesta il voi urma si eu...

Precum voi toti, tot la fel as vrea si eu as vrea ca anul viitor, care incepe cu adevarat maine, 18 februarie 2015, la 6 seara, ora Romaniei, sa fie unul cu multa sanatate pentru familia mea, cu ceva mai multa prosperitate si cu un strop de fericire in plus.

Dorintele foarte personale, pentru a se implini, de regula nu se rostesc cu voce tare si nici in scris, asa incat, am sa amintesc in randurile ce urmeaza, nu de vreo dorinta personala, ci de una colectiva. Acestea chiar au nevoie de energia focusata a grupului, pentru reusita!

In urma cu circa o luna, un prieten m-a contactat, rugandu-ma sa preiau conducerea unei echipe de sah online, deoarece el este impiedicat sa mai conduca team-ul GETICA FROM ROMANIA, de catre administratorii americani ai platformei respective, pentru un motiv mai mult decat discutabil.

Sincer, sahul nu este chiar jocul meu favorit, dar cum nu puteam lasa ca sa moara o echipa care de prin 2009 face, prin victoriile pe care le obtine, sa se vorbeasca frumos despre noi, romanii, am acceptat. Nu de alta, dar poti sa fii selectionar si fara sa excelezi in calitate de sportiv, nu-i asa?

La inceput mi-a fost extrem de dificil, mai ales ca nimanui nu ii place sa i se schimbe liderul asa, deodata, ca sa nu mai vorbesc ca in echipa, sunt 35 de sahisti si doar 3 sahiste! Traim totusi in Romania, chiar daca in 2015, asa ca prejudecatile inca exista...

In saptamanile ce au trecut am reusit sa capat respectul colegilor prin ceea ce am facut pentru echipa, asa incat s-au risipit si reticentele lor in ceea ce ma priveste, aproape total...

Daca in momentul in care am preluat echipa cazusem vertiginos, cam pe locul 70, am reusit sa reintram in top 10 vinerea trecuta, dovada ca pot face fata responsabilitatii pe care mi-am asumat-o in ianuarie.

Era o vreme, cand GETICA FROM ROMANIA, era saptamani intregi acolo, sus, in primele 3 echipe, chiar daca clasamentul se actualizeaza zilnic, iar batalia intre cele 228 de team-uri este acerba.

Miane seara, cand voi inalta un lampion chinezesc, dorinta mea pe care o voi trimite-o spre inalturi va suna cam asa: 

Fie ca in Anul Oii de Lemn sa am suficienta intelepciune pentru a ii face pe fiecare coechipier sa simta ca este parte dintr-o echipa fantastica, compusa din valori exceptionale si ca impreuna chiar formeaza un team de aur, chiar daca sahul se joaca individual.

Fie ca in Anul Oii de Lemn colegii mei de echipa sa fie mandri cu totii ca pe paginile lor de profil este tricolorul romanesc (chiar daca ei locuiesc in tara, in Italia, In Statele Unite sau Canada) si sa il onoreze luptand cu toata forta inteligentei lor deosebite pentru a ajunge din nou in fruntea clasamentului, depasind echipe cu mult puternice si mai sponsorizate decat a noastra, unde din 39 de sportivi amatori, 30 au conturi gratuite pe platforma respectiva, deci si un numar limitat de partide pe care le pot juca.

Fie ca in Anul Oii de Lemn sa reusim sponsori dispusi sa finanteze o echipa de sah sufletista, precum a noastra, asa incat peste un an sa transformam numele de GETICA in renume!

Cam asta imi doresc eu anul acesta pentru mine si colegii mei de echipa!




Chiar merita sa inalt un lampion chinezesc pentru dorinta mea!
Mai ales daca are si insemnele tricolore pe el!


Daca si voi aveti niste dorinte ardente pentru anul ce tocmai sta sa soseasca maine seara, va invit sa faceti o comanda online de pe site-ul wuxing.ro si... sa inaltati impreuna cu cei dragi voua lampionul pe care il veti primi cadou de la ei!




La multi ani, tuturor!

Anul Oii de Lemn sa va aduca multa sanatate, prosperitate si multe clipe fericite alaturi de cei dragi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!