Dubai - un miraj accesibil si turistilor romani de peste 55 de ani, prin oferta SENIOR VOYAGE!

Este luna martie si daca v-ati gandit ca acum e cel mai bine sa plecati intr-o calatorie de neuitat, dar nu v-ati decis deocamdata care ar fi cea mai buna optiune, va propun sa alegeti Emiratele Arabe Unite, mai precis orasul Dubai.

Multe s-ar putea spune despre aceasta destinatie foarte speciala de vacanta, unde pot ajunge nu doar cei cu foarte multi bani, ci, daca aleg prin agentia de turism Ideal Tour oferta SENIOR VOYAGE pentru cetatenii europenisi cei trecuti de 55 de ani, care se inscriu in SENIOR VOYAGE CLUB. (Pentru mai multe informatii intrati pe site-ul seniorvoyage.eu).





Asa veti putea sa ajungeti in viitor fara a folosi Masina Timpului si veti putea sa admirati coplesitoarele constructii futuriste pe care le-au realizat insisi contemporanii nostri.

Orasul zgarie-norilor, capitala emiratului cu acelasi nume - Dubai, se lauda cu niste minuni arhitectonice care te lasa mut de admiratie.

Emirates Towers, cele doua turnuri de 350 de metri si de 305 metri, sunt emblema dorintei locuitorilor de a face din capitala lor o oaza a minunilor, ce l-ar face nespus de invidios chiar si pe Jules Verne, daca ar mai trai in zilele noastre.



Probabil ca genialul scriitor francez ar fi angajat in calitate de consultant vizionar, pentru a imagina alte si alte lucruri, cladiri, insule, cu adevarat nemaivazute.  

Am scris "insula"?

Stiati ca in Dubai exista cea mai mare insula artificiala de pe Terra, pe care calatorii spatiali o vor putea admira chiar si de pe Luna?

Ridicarea metropolei Dubai din nisipurile arzatoare ale desertului este o demonstratie vie a modului in care banii utilizati cu inteligenta pot conduce la realizari exceptionale.

Pana in secolul trecut, pe la jumatatea anilor '60, orasul Dubai nu era altceva decat un mic port, impanzit de pescari saraci si mici targoveti.

Doar ca in 1966 s-au descoperit zacaminte importante de petrol in aceasta zona, iar din acel moment totul s-a schimbat in bine pentru localnici. 

Asta si datorita ideii seicului Maktoum care a decis ca muncitorii ce vor lucra la exploatarea petrolului si la ridicarea urbei dintre nisipuri sa fie scutiti de taxe.

Si uite asa se face ca in prezent 95% dintre localnici sunt sositi de pe alte meleaguri, doar 5% fiind localnici get-beget.

Cam doua decenii orasul s-a dezvoltat vertiginos pe verticala si orizontala, castigand metru dupa metru in apriga lupta cu desertul, dar mai apoi, resursele petrolifere s-au redus, iar arabii, cu inteligenta lor nativa, au decis ca e timpul unei noi provocari: Dubai - oras turistic!

Curand, dupa cum declara calatorii uimiti, sositi din lumea intreaga, capitala emiratului s-a transformat intr-un soi de Disneyland pentru oamenii mari. 

Scorpionii, cactusii, furtunile devastatoare de nisip care ingrozesc acea parte de lume sunt tinute la respect (desi este o munca sisifica sa te lupti cu acest mediu ostil, unde temperaturile diurne ajung si la 55 de grade Celsius), pentru ca banii pot crea bariere de otel si sticla, aer conditionat, apa potabila desalinizata.

Denumirea orasului provinde de la o specie de lacusta, traitoare pe acele meleaguri, cunoscuta sub numele de "Dada".

Metropola chiar poate sa fie asemuita cu o lacusta... O lacusta care cotropeste nisipul fierbinte. Probabil ca omul va pierde in lupta cu mediul pana la urma, dar asa, pentru o oaza, iluzia permanentei este totul.

Dubai - un miraj al desertului arab, un oras cosmopolit, plin de lumina si de lux, isi traieste acum perioada sa de glorie.

Ar fi pacat sa nu vizitati in aceasta viata o oaza feerica, cu o existenta pasagera totusi la scara mileniilor...



Agentia Ideal Tour va ajuta sa intrati in lumea acestui basm arab chiar ACUM, in acest an!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!