Destinatii turistice de toamna: Praga

Vara s-a sfarsit, dar daca nu ai putut sa pleci in concediu pana acum nu te intrista, pentru ca exista si toamna destinatii turistiice deosebite, unde mai pui ca acum gasesti si bilete de avion ieftine, ceea ce o sa iti va permite sa faci si o economie substantiala in bugetul de calatorie. 

Vremea este exceptional de buna pentru calatorii, asa incat ar fi pacat sa nu profiti si sa nu iti oferi tie si celor dragi cateva zile de relaxare, departe de tumultul orasului si de grijile cotidiene. 

Pentru a te decupla de la modul de viata cotidian nu este nevoie sa mergi peste mari si tari, pe alte continente, cu atat mai mult cu cat a calatori in Tibet, in India sau in Mexic se pare ca a ajuns o moda, nu o oportunitate de a te regasi pe tine insuti. 

Propunerea mea ar fi sa incerci ceva inedit: sa zicem o perioada de odihna nu la munte, nu la mare, nu la piramide si nici la vreo manastire ci... chiar intr-un oras! 

Ce-i drept, initial ti-as fi recomandat Budapesta drept prima varianta de concediu, dar avand in vedee situatia tulbure determinata de exodul refugiatilor sirieni din aceste ultime saptamani, as zice ca este mai intelept sa alegi Praga, pentru o scurta vacanta de neuitat. In orasul din frumoasa Cehie toamna chiar are o dulceata specifica, pe care o sa o pastrezi cu siguranta in memorie timp indelungat. 




Daca nu dispui de foarte multe zile libere poti alege un city break de 2-3 zile, suficient pentru a colinda stradutele incarcate de istorie, unde te vei simti pe data precum un peregrin modern ajuns din intamplare, cu Masina Timpului, hat, departe, tocmai in Evul Mediu.

Ai atatea obiective turistice in Praga cu adevarat spectaculoase dintre care poti sa alegi si care sunt vehicule eficiente pentru a te transporta in trecut! 

Podul Carol de unde poti admira raul Vltava nu trebie ratat, ca sa nu mai spun despre cel mai mare complet medieval din Europa (Pražský hrad). 

Catedrala Sfantul Vitus, Centrul Vechi al orasului, sunt alte doua puncte de interes pentru tine, daca alegi aceasta destinatie de concediu, pe care nu ai voie sa le ratezi.

Categoric, Praga este unul dintre cele mai frumoase orase din Europa si chiar din lume. Si, din fericire pentru noi romanii, este foarte aproape, asa incat cu bani putini oricine il poate vizita in aceasta viata. 




Eu zic sa iti bucuri sufletul in aceasta toamna cu frumusetile pragheze, pentru ca o sa intri apoi cu alt tonus in iarna ce va veni peste doar doua-trei luni.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!