Aspecte importante privind orice acoperis

Zonal, acoperisurile cladirilor se disting prin design-uri diferite, gratie unei culturi traditionale care confera aspectului per ansamblu al unei cladiri, o nota de autenticitate. De exemplu, in majoritatea aglomerarilor urbane situate in vestul tarii noastre, acoperisurile constructiilor se apropie de stilurile mai noi, moderne, prin prezenta invelitorilor din tabla, invelitorilor zincate, avand unele ornamente caracteristice. Pentru sudul Transilvaniei, se observa o larga popularitate a invelitorilor fabricate din tigla. Invelitorile din lemn, care sunt specifice zonei Apusenilor si Bucovenei, se pare ca au pierdut teren in favoarea unor solutii mai moderne, in vreme ce in regiunile dobrogene, castiga teren acoperisurile circulabile, care includ mansarde estetice si functionale.
In orice caz, important este ca un acoperis sa fie cat mai durabil. Decat sa investiti in solutii de acoperis ieftine, dar proaste, mai bine va orientati spre producatori autorizati, pentru a fi siguri ca faceti alegerea corecta. Rulourile de tabla puse in distributie de catre SC CIVEFLOR SRL sunt de buna calitate, ele provenind din otelaria poloneza Arcelor-Mittal. 
Pe langa montarea unor panouri de tabla rezistente la intemperii, este important sa selectati si niste accesorii confectionate din materiale care dau o buna stabilitate tiglei, fixand acoperisul. Climatul specific Romaniei ne impune sa instalam si parazapezi, mai frecvent intalnite sub denumirea de “opritoare de zapada”. 
Acestea sunt deosebit de necesare pentru ca un acoperis se poate strica usor sub actiunea ninsorii, mai ales daca aceasta se aseaza in strat gros. Infiltratiile sunt si ele de evitat, astfel incat, chiar daca ati ales o tigla de calitate superioara, sarcinile dumneavoastra nu se opresc aici.
Pe langa alegerea unui sistem pluvial ingenios, este bine sa optati pentru sisteme de fixare acoperisuri si elemente de etansare care sa asigure integritatea si o buna functionalitate pe termen lung a acoperisului tau. Din aceasta categorie de produse, face parte si vopseaua pentru tabla profilata, care se poate dovedit un aliat de incredere, servind cu succes la retusarea portiunilor cu defecte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!