Fapte extraordinare legate de anvelopele Michelin

Grupul francez, Michelin, este o companie producatoare de anvelope, care a creat istorie in acest vast domeniu, inovand perpetuu structura pneurilor si design-ul acestora, aducand contributii remarcabile in campul cercetarilor si dezvoltarii de cauciucuri caracterizate prin longevitate, fiabilitate excelenta si prin multe alte trasaturi deosebite.
Cei care au creat si introdus primele anvelope demontabile au fost fratii André si Edouard Michelin. Descoperirea acestora s-a dovedit una viabila, in ziua in care cei doi au luat parte la o cursa cu un vehicul  de conceptie proprie, dotat cu niste cauciucuri care puteau fi demontate, permitand apoi remontarea doar in 10-15 minute, ceea ce era o misiune dificila, la vremea respectiva. Inventia a facilitat posibilitatea atingerii unor viteze de peste 30 km/h, in conditii sporite de confort. Durata de folosire a anvelopelor s-a augmentat de la 1 000 – 1 500 km pentru primele anvelope, pana la 7 000 – 10 000 km in prima jumatate a secolului al XX-lea. In momentul prezent, ea poate ajunge pana  la 40 000, inclusiv 50 000 km. De asemenea, la debutul secolului XX, pretul pentru o anvelopa era situat in jurul unei cifre de aproape 100 de ori mai ridicat decat in ziua curenta, bineinteles, un tarif raportat la valoarea actuala.
Daca sunteti interesat cum decurge fabricarea unei anvelope Michelin, va prezentam, in cateva cuvinte, etapele: intai, specialistii identifica nevoile utilizatorului si se straduiesc sa creeze tehnologii care sa se ridice celor mai inalte exigente si criterii de manevrabilitate, de performanta si, nu in ultimul rand, de siguranta. Pe scurt, clientul se afla in centrul preocuparilor pentru realizarea unei anvelope cat mai moderne, care sa intampine orice provocari pe carosabil. In continuare, imediat dupa stabilirea unei arhitecturi pentru viitoarele pneuri, acestea urmeaza sa fie supuse unor teste meticuloase, care se intreprind in centrele speciale destinate activitatilor de testare, dar si care decug pe teren, fiind realizate in conditii reale.
Compania noastra, SC HILSERV SRL, este distribuitor autorizat de anvelope auto Michelin, pentru diverse modele de autoturisme, in scopul dotarii corespunzatoare a acestora in functie de anotimp si alte criterii de luat in calcul, pentru asigurarea unei bune functionari a vehiculului condus.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!