Centrala termica pe gaz sau centrala pe lemne pentru casa de la tara?

Am decis sa analizam in weekend-ul acesta, reuniti intr-un consiliu de familie, diversele Oferte de centrale termice pe gaz sau cu lemne, deoarece vrem sa cumparam una pentru casa de la tara.
Zis si facut. Dupa ceva scotociri pe internet, am ales sa vedem totusi ce modele de centrale termice au specialistii de la Roinstalatii.ro, deoarece si prietenii nostri si-au luat in vara una de la ei si acum sunt foarte multumiti de achizitia facuta.
Este preferabil, cand cumperi o centrala pe gaz sau o centrala care functioneaza cu combustibil solid, sa mai intrebi si oamenii in care ai incredere, nu doar sa citesti simple review-uri de pe net.
Initial doream una pe gaz, dar nici tentantele Oferte centrale termice pe lemne Roinstalatii nu sunt de neglijat, asa incat in prezent cam suntem in dilema ce anume sa alegem.
Ne-am oprit de comun acord la doua pachete de pe site-ul lor, iar acum punem in balanta plusurile si minusurile lor:
  • pachet Centrala termica in condensatie ARISTON CLAS PREMIUM EVO 24 EU, kit armaturi montaj centrala termica ITALIA, filtru anticalcar DOSAMAX BLU 1/2-1/2;

  • pachet Cazan pe lemne din fonta VIADRUS U22-D5 25 kw, boiler termoelectric ELDOM 120 L.

Din categoria Centrale termice pe gaz  ne-am orientat spre o centrala Ariston, deoarece am aflat deja ca este foarte performanta.
Primul pachetul Roinstalatii, trecut de noi pe lista scurta a optiunilor, este compus din:

- o centrala termica pe gaz in condensatie ARISTON CLAS PREMIUM EVO 24 EU;
- un kit armaturi montaj centrala termica ITALIA;
- un filtru anticalcar DOSAMAX BLU 1/2-1/2.
Pretul acestui pachet este de 3219 lei, foarte convenabil, zic eu, in condtiile in care, daca cele 3 componente ar fi achizitionate separat, ar costa cu 280 de lei mai mult.
Centrala pe gaz Ariston Clas Premium Evo 24 Eu se remarca prin know how-ul de ultima ora, prin faptul ca are nu doar un design deosebit, ci si o fiabilitate superioara, comparativ cu vreun tip de centrala pe gaz similar.
Dimensiunile sale reduse, de doar 770x400x315 mm si greutatea mica de 32 de kg, fac posibila amplasarea ei cu usurinta oriunde ne dorim.
Exista pe site-ul de prezentare roinstalatii.ro o lunga insiruire de specificatii tehnice, pe care este bine ca aceia ce doresc sa isi cumpere un asemenea echipament casnic de incalzit este bine sa o studieze pe indelete.
Nici varianta unei centrale termice pe lemne nu pare de inlaturat total, mai ales ca este vorba sa o amplasam in mediul rural.
Am ales pachetul Roinstalatii - centrala pentru combustibil solid format dintr-un cazan pe lemne din fonta VIADRUS U22-D5 25 kw si un boiler termoelectric ELDOM 120 L.
Produse in Cehia, aceste centrale pe lemne Viadrus sunt extrem de performante.
Ele functioneaza cu mai multe tipuri de combustibil solid: lemn, carbune, cocs.
Din cele citite pe site-ul Roinstalatii.ro, cazanele de fonta Viadrus din gama U22-D au schimbatorul de caldura format din 4 pana la 10 elementi si pot lucra la o presiune de maxim 4 bar.
Este un tip de centrala pe lemne foarte economic, deoarece poate sa fie alimentata inclusiv cu lemne si carbune inferior.
Mai mult, daca este sa ma refer strict la combustibilul lemnos, in cazanul de fonta pot intra si lemne de dimensiuni mai mari, de pana la 280 de mm.
Garantia, ca si in cazul centralelor pe gaz cu inductie este de 5 ani pentru cazan (iar pentru componentele electrice 2 ani).
Urmeaza sa ne mai gandim, dar cred ca a doua varianta, de achizitie a unei centrale pe lemne, pare mai atractiva pentru o casa la tara, desi are un pret un pic mai mare.

Sunt convinsa ca se amortiza rapid costul acesteia.

Voi ce credeti?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!