Modalitati de a crea o mansarda confortabila, ferita de intemperii

Daca v-ati hotarat sa initiati un proiect de transformare a podului unei case vechi in mansarda, veti avea nevoie de un buget consistent, precum si de un plan de lucru bine intocmit, eficient si corect din punct de vedere ingineresc si arhitectural.

Spatiul fostului pod trebuie adaptat corespunzator pentru a oferi un mediu confortabil, unde va puteti recrea, odihni, lucra, gati sau primi oaspeti. Alegerea destinatiei depinde de dumneavoastra!

Daca ati obtinut in prealabil un aviz favorabil din partea specialistului care a evaluat parterul casei pentru a concluziona daca aceasta suporta actiunile de renovare si greutatea suplimentara implicita, va puteti gandi la urmatoarele etape din cadrul proiectului: verificarea fundatiei si eventual intarirea ei, lucrari de pardoseala, crearea cailor de acces, iluminarea prin montarea unor solutii moderne – geamuri termopan in functie de potentialul vitrat, finisaje, incalzire, ventilatie si izolatie.

Ultimele criterii enumerate sunt corelate si cu gradul de confort. O mansarda fara o ventilatie si izolatie corespunzatoare va fi expusa mucegaiului, deteriorarii si altor factori negativi.

In general, in cazul constructiilor vechi, inainte de mansardare, acoperisul poate necesita o renovare completa.

Astfel, ventilatia si izolarea devin esentiale pentru a asigura o bariera eficienta impotriva frigului din lunile de iarna sau impotriva caldurii excesive.
Pentru un confort maxim in viitoarea mansarda, va recomandam sa optati pentru ferestre de buna calitate, solutii de climatizare moderne pentru a beneficia de necesarul de frig sau caldura dorit, precum si de un sistem pluvial montat corespunzator, de catre o firma specializata in domeniu.

Alegand oferta de jgheaburi si burlane  functionalitatea acoperisului va fi intregita, iar dumneavoastra va veti bucura, timp indelungat, de placerea de a locui intr-o casa primitoare, care dispune si de o mica mansarda pentru petrecerea timpului liber.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!