Prin ce caracteristici se diferenteaza profilele de anvelope auto

Fiecare categorie de anvelope prezinta trasaturi distincte, pentru a indeplini diversele nevoi ale conducatorilor auto. In continuare, va prezentam succint prin ce se deosebesc anvelopele directionale de cele asimetrice si care sunt beneficiile montarii unor modele de cauciucuri simetrice.

Design-ul anvelopelor directionale se caracterizeaza prin prezenta canelurilor laterale pe ambele flancuri ale pneurilor, modelul fiind in general structurat in forma de “V”. Acest tip de anvelope ii avantajeaza pe soferi prin imbunatatirea evacuarii apei acumulate si reducerea fenomenului de acvaplanare, scazand incidenta accidentelor datorate unor derapaje pe zapada, gheata, polei sau pe carosabil umed. O alta calitate o constituie buna manevrabilitate pe care o ofera la rularea in conditii de ploaie.  Cei care doresc sa obtine performante sporite la rularea cu viteza mare, se pot baza pe astfel de anvelope.
Anvelopele simetrice se disting prin prezenta nervurii continue de pe partile interioara si exterioara ale benzii de rulare. Spre deosebire de celelalte tipuri de pneuri, acestea creeaza un confort mai ridicat la deplasare, producand emisii de zgomot mai reduse. Asadar, sunt ideale pentru soferii care doresc sa circule in siguranta si in liniste.
Anvelopele asimetrice, care prezinta modele unice distincte pe fiecare parte a benzii de rulare, ajuta la mentinerea unui control optim, atat pe carosabilele umede, cat si pe drumurile si soselele uscate. In acelasi timp, ele permit efectuarea de manevre diverse, precum franarea, viraje si accelerarea la viteze inalte.

Anvelopele asimetrice nu trebuie confundate cu pneurile pentru stanga/dreapta, care sunt proiectate special pentru echiparea unor masini ultra-moderne, precum Ferrari.

Daca detineti un autoturism sportiv sau capabil de performante deosebite, puteti opta cu incredere, in sezonul cald, pentru modelul de anvelope vara Dunlop SP MAXX RT. Pe durata lunilor cu temperaturi scazute si precipitatii sub forma de ninsoare, va puteti echipa corespunzator masina cu anvelope asimetrice Michelin Pilot Alpin 4 , care asigura o aderenta si o tractiune mai crescute pe timp de iarna, pe drumurile acoperite cu strat de zapada sau afectate de inghet.

Partea interioara a caii de rulare contribuie la crearea unui nivel sporit de tractiune pe carosabil alunecos, iar cea exterioara, prevazute cu blocuri mai mari de cauciuc, faciliteaza manevrele de virare.

La montarea anvelopelor asimetrice destinate sezonului de iarna, este esential sa respectati marcajul lateral inside/outside only! Daca pentru dumneavoastra, anvelopele asimetrice de iarna sunt o alegere convenabila, va invitam sa recurgeti la tehnica simpla a montarii “in oglinda” sau sa apelati la serviciile de schimb anvelope oferite de expertii in domeniu.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!