Trucuri care te vor ajuta sa treci cu bine peste interviul de angajare

Sustinerea unui interviu pentru ocuparea unui loc de munca a devenit un examen foarte important avand in vedere ca in momentul de fata oferta cu locuri de munca nu este atat de bogata.

 Avand in vedere acest aspect din ce in ce mai multi oameni cauti locuri de munca in Cluj ori locuri de munca in Constanta, doua orase mari in care oferta cu locuri de munca este un pic mai generoasa decat in restul oraselor. 

Chiar si in aceste conditii interviul de angajare trebuie abordat cu foarte mare seriozitate pentru a te putea integra cat mai repede pe piata fortei de munca. 

Aceasta seriozitate implica efectuarea urmatoarelor lucruri inainte de a te prezenta la interviul pentru angajare: Pentru ca recrutorul in fata caruia te vei prezenta sa nu isi faca o impresie despre tine verifica-ti profilul de facebook. 

Traim intr-o societate in care din ce in ce mai multe persoane isi afiseaza viata prin intermediul pozelor postate pe retelele de socializare incat nu de putine ori un specialist in psihologie ne poate crea un profil.

Pentru a evita acest lucru sterge de pe retelele de socializare toate pozele ori statusurile care ti-ar putea afecta imaginea. 


Strangerea unui volum cat mai mare de informatii despre firma si domeniul in care vrei sa te angajezi reprezinta o alta activitate peste care nu ai cum sa sari inainte de a te prezenta la interviul de angajare.


Chiar daca recrutorul nu iti cere dinainte sa cunosti informatii despre firma in care vei activa in cazul in care vei fi angajat, cu siguranta ca in timpul interviului vei fi intrebat despre ceea ce stii de firma in care vrei sa lucrezi. 

Chiar daca nu este o idee foarte buna sa inveti pe de rost raspunsurile la anumite intrebari asta nu inseamna ca trebuie sa te prezinti la interviu nepregatit. 

Calitatile, defectele precum si cele mai importante realizarri ale tale de pana acum sunt lucrurile pe care trebuie sa le stii in momentul in care participi la un interviu pentru angajare. Pentru ca acest exercitiu sa fie cat mai util recomand sa il faci in fata unei oglinzi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!