Da sansa unei vieti noi, mobilierului tau vechi!

Cauti firme ce ofera servicii de reconditionare mobila veche?
Inseamna ca esti si tu un om modern, constient ca piesele de mobilier de demult pot dobandi o noua viata, daca incap pe mana unor mesteri artizani priceputi.

Desi tendinta generala actuala este de a ne dori cu precadere seturi de mobilier nou-noute, in tendinte, nimic nu egaleaza niste piese clasice elegante de mobila, care pot ca sa se armonizeze foarte bine cu vechiul stil in care ne-am decorat casa mai demult si pe care nu este musai ca sa il schimbam cu unul la moda, doar pentru ca "asa ne spun designerii de interioare". Important este ce ne spune sufletul nostru, nu ce declara sforaitor cine stie de expert in aranjat case.

Chiar daca nu e vorba de piese mostenite de la parinti sau bunici, ci de data mai recenta, ca orice lucru folosit des, orice mobila se poate deteriora, iar daca o indragim sau pur si simplu nu ne permitem inlocuirea acesteia cu o alta noua, a apela la o reconditionare mobila este o idee excelenta.

3 avantaje oferite de o reconditionare mobila veche

- Restaurarea si/sau refinisarea pieselor de mobila mai vechi salveaza de la taiere copacii, reduce impactul carbonului asupra mediului. S-au facut studii aprofundate in strainatate in urma carora s-a ajuns la concluzia ca este de pana la o mie de ori mai poluant(!!!) ca sa faci o piesa noua de mobilier, decat sa refaci una veche de acelasi tip.

- O piesa de mobilier valoroasa, incaputa pe mana cuiva priceput in executarea corecta a tuturor fazelor procesului de restaurare mobila poate sa-i readuca stralucirea de altadata. Daca nu se doreste sa se pastreze forma de demult, in cadrul unei operatiuni de reconditionare mobila se poate, la cerere, sa i schimbe total stilul, facand dintr-un articol de mobilier demodat, unul extrem de modern, calitativ, insa cu un cost mult mai mic decat daca am cumpara unul la fel din zilele noastre.

- Serviciile de restaurare mobila veche sunt solicitate de multi clienti si pentru ca, sub nicio forma, o piesa fabricata acum nu se compara din punctul al calitatii materialelor folosite, respectiv al esentelor de lemn utilizate si al executiei, cu ceea ce se facea odinioara.

Iata doar cateva avantaje esentiale care ne pot ajuta sa intelegem de ce este important sa reconditionam mobila veche.

Multi considera ca au aceste servicii de restaurare mobila pret piperat, dar nu este deloc asa, mai ales daca obiectele ce trebuie refacute nu sunt unele de patrimoniu.

Oricum, nu este deloc indicat ca sa ne apucam ca sa le reconditionam singuri, eventual privind diversele filmulete de pe YouTube, deoarece, daca nu lucram in domeniu, riscam sa deterioram piesele de mobilier iremediabil.

Nu, chiar nu are deloc o restaurare mobila pret mare, merita sa va interesati personal in acest sens. In asa fel, veti oferi sansa unei noi vieti mobilelor uzate sau stricate din casa voastra!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!