Sfaturi despre bateriile auto Rombat de la producator

Modelele de baterii auto Rombat devin tot mai competitive pe an ce trece, datorita noilor tehnologii pe care firma romaneasca producatoare le foloseste in producerea lor, de aceea obtin victorie dupa victorie, in acerba lupta pe care o duc continuu cu adversarele lor internationale, mult mai cunoscute.

De pe site-ul companiei autohtone aflam ca soferii ce isi achizitioneaza un asemenea acumulator de productie romaneasca ar trebui ca in maxim 10 zile sa verifice daca tensiunea de incarcare a releului electric este cuprinsa intre 14 si 14,4 V.

Acest lucru se realizeaza de preferinta la un service Rombat (daca exista unul in localitatea clientului) sau la un service auto local (in celelalte cazuri). Dupa acel moment, al verificarii bateriei respective, certificatul de garantie devine valid.

Este bine ca sa nu se astepte in materie de acumulatori auto ca acestia sa isi dea obstescul sfarsit inainte de a fi inlocuiti cu altii conformi cu cerintele inscrise in cartile tehnice ale autovehiculelor respective.

In cazul in care sunt achizitionate din vreme, trebuie avut in vedere ca  bateriile auto Rombat incarcate cu electrolit au nevoie de conditii speciale de pastrare, daca soferul ce si-a cumparat unul vrea ca produsul respectiv sa isi pastreze performantele pe care le asteapta de la el dupa ce il monteaza.

Astfel, in spatiul de depozitare trebuie sa existe o temperatura cuprinsa intre 5 si 30 grade Celsius, sa fie o umiditate relativa sub 80%, sa existe o buna ventilatie. Daca se aseaza intr-un loc umed, neaerisit, in ger (iarna) sau direct in razele soarelui (vara), sa nu se miram ca nu vor functiona corespunzator dupa instalare si ca vor "muri" prematur.

Daca nivelul de electrolit scade sub valoarea recomandata de catre producatorul Rombat, se pune obligatoriu apa distilata sau demineralizata, niciodata nu se foloseste la acesti acumulatori apa de la robinet sau, mai rau, acid. Pentru a prelungi durata de functionare a bateriei si a nu risca descarcarea ei in mod accidental, este nevoie ca acumulatorul auto montat sa fie curat si uscat, iar praful sa fie sters periodic de pe capac, pentru a nu se suprasolicita bateria.

In plus, pentru a nu se produce scurgerea electrolitului, bateriile auto Rombat se vor transporta, pastra si instala doar in pozitia normala, nu rasturnata.

In acest fel, soferii se pot bucura multa vreme de calitatile exceptionale pe care aceste baterii auto marca Rombat le au.

Un comentariu:

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!