Culori acrilice pentru amatori si profesionisti

Am aflat recent de pe net ca in materie de acrilice exista culori Vallejo de calitate superioara, la niste preturi relativ accesibile, asa incat m-am decis ca sa le testez si eu. Le-am vazut in magazinul Colorit.ro si chiar nu sunt scumpe, comparativ cu produsele de acest gen provenite de la alte branduri celebre.

Informatii despre culorile acrilice Vallejo

Firma producatoare de materiale pentru artisti cu acest nume, ce pare a avea influente hispanice, s-a infiintat in anul 1965 in Statele Unite - New Jersey si, la inceput, era specializata in producerea de culori pentru filmele de desene animate, care, pe vremuri, desi poate multora dintre noi nici nu ne mai vine a crede, se realizau manual, desen cu desen, nu cu ajutorul calculatorului si al tabletei grafice, precum se intampla in zilele noastre.

Va dati seama si voi ca pentru realizarea unui filmulet de animatie manual era nevoie de niste culori vii, usor de aplicat, care sa aiba aptitudinea de a se intinde uniform si care sa se poata usca extrem de rapid.

Pe masura de aceste culori acrilice Vallejo au devenit tot mai cerute, datorita calitatilor lor deosebite, compania si-a extins treptat portofoliul de produse, fabricand dupa anii 1990 si culori pentru pictura destinate atat categoriei de amatori, cat si de artisti vizuali profesionisti.

Culori acrilice Vallejo pentru amatori si profesionisti

Culorile pentru pictura ce se produc actualmente de catre compania americana se impart in doua grupe: pentru pictura propriu-zisa (pe diverse suporturi) si pentru hobby-uri (decorarea vaselor de sticla, a produselor de lemn, pentru confectionarea de miniaturi artizanale etc.).

Exista in oferta firmei sute nuante de culori acrilice Vallejo, foarte vibrante, excelente pentru a acoperi toate tipurile de suprafete, inclusiv poliesterul sau diverse alte tipuri de materiale plastice. Au pana si culori pentru contur, dar si culori cu sclipici Vallejo speciale pentru artizani.

In magazinul online pentru materiale Colorit.ro exista filtre intuitive, foarte utile, prin folosirea carora cumparatorii pot alege culorile americane dorite dupa familia cromatica, nume sau cod.

De ce sa alegi culori Vallejo pentru creatiile tale?

O caracteristica a culorilor companiei este aceea ca, desi in general tuburile cu vopsea au o capacitate standard de 12 ml, cele produse de catre brandul american contin cu 5 ml. mai mult, respectiv 17 ml. 

Oricum, eu le prefer pe cele de 60 de ml, pentru ca, precum se stie, vopselurile acrilice se consuma mult mai mult decat cele de ulei, tempera, guasa ori acuarela.
Pare putin, dar uneori aceasta cantitate suplimentara poate face diferenta, in cazul unui artist profesionist sau chiar al unui simplu pictor amator ori artizan de produse handmade aflat in febra creatiei.

Exista cursuri de arta, inclusiv online, care ne pot invata rapid cateva secrete despre cum pictam cu culori acrilice in mod corect, dar degeaba stim teorie, daca nu avem si niste culori de calitate la un pret convenabil pe care sa le folosim.

Chiar daca este vorba de un incepator, folosirea unor culori Vallejo este o buna alegere, deoarece ele il pot determina pe acesta ca sa nu se lase de noua lui pasiune dupa doar primele incercari nereusite.

Chiar daca desenul nu este unul foarte reusit, culorile acrilice provenind de la firma americana il pot incuraja ca sa continue. 

Un avantaj este acela ca, uscandu-se repede, poti termina un tablou intr-un timp foarte scurt, nu trebuie ca sa stai zile sau chiar saptamani intregi pana sa vezi rezultatul final al inspiratiei tale, asa cum se intampla in cazul culorilor de ulei.

Exista chiar si culori cu sclipici Vallejo pentru artizanti, dar eu va recomand in mod deosebit culorile metalice aurii si argintii care stralucesc extraordinar de frumos pe suportul unde sunt aplicate.

Le puteti achizitiona online din magazinul Colorit.ro unde au mereu la niste preturi accesibile o gama foarte larga de materiale destinate creatorilor amatorilor, precum si pictorilor profesionisti. .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!