Fotograf hotelier si consilier foto, doua joburi extrem de atractive



Traim o vreme in care apar tot soiul de noi job-uri, care de care mai atractive, ce se indeparteaza din ce in ce mai mult de ceea ce intelegeam odinioara prin a avea o meserie serioasa. 

Exista job-uri unde distractia este obligatorie!

Stiti si voi ce se spune: cand pasiunea iti devine profesie, atunci nu mai este munca, ci distractie.

Chiar, stiati ca exista activitati in care distractia este la cote maxime? Si acest lucru se intampla chiar daca si responsabilitatea isi are loc ei bine stabilit.

De exemplu, cei ce iubesc fotografia probabil ca deja au citit pe net despre noua activitate din domeniul hotelier - PhotoHotel pareri entuziaste, deoarece nimic nu este mai grozav decat sa faci ceea ce iti place si pe deasupra sa mai primesti si bani pentru asta!

Noi meserii: fotograf hotelier si consilier foto

Acest job PhotoHotel mai este cunoscut si sub denumirile de consilier foto sau fotograf hotelier. Intre ele exista anumite diferente: fotograful face poze pe toata durata zilei, consilierul explica turistilor in ce consta acest serviciu si il ajuta pe fotograf cu care face echipa.

Un job unde nu se cere experienta anterioara

Precum se cunoaste, pentru a munci intr-un domeniu care te pasioneaza e nevoie obligatoriu de a trece de nivel de hobby la profesionalism adevarat.



Daca in demersul de a deveni versiunea ta cea mai buna efortul individual este prioritar, in privinta perfectionarii la locul de munca este nevoie de cele mai multe ori de un angajator care sa fie constient de faptul ca daca investeste permanent in angajatii sai, iar acestia capata noi si noi competente, are si el de castigat din punctul de vedere al profitului.

In Romania, marea problema cand esti tanar si vrei ca sa aplici pentru un job oarecare este experienta anterioara. Multi angajatori vor sa ai experienta de 6 luni, un an sau chiar mai mult, doar pentru a te chema la o discutie preliminara.

Din fericire, exista si companii care nu au aceasta cerinta, oferindu-ti sansa nesperata de a te califica dupa ce te accepta ca angajat.

De exemplu, un job PhotoHotel constand in a fi fotograf sau consilier foto nu iti cere o experienta anterioara in domeniu.

Ce-i drept, daca te pasioneaza fotografia, daca ai facut si ceva cursuri de specialitate, daca ai lucrat anterior in vanzari, te vei descurca mult mai usor, dar aceste elemente nu sunt niste conditii absolut necesare.

Dar sa o luam cu inceputul...

Ce este PhotoHotel?


PhotoHotel este o companie din Europa care ofera servicii de natura fotografica pentru turistii care vor sa vina de acolo cu niste instantanee speciale, nu cu niste poze facute cu telefonul sau cu un aparat de fotografiat pentru amatori...

Cu ajutorul fotografiilor realizate in circuitul hotelier international unde sunt cazati, respectiv in statiuni, hoteluri, cluburi de vacanta exclusiviste, campinguri etc.) aceia ce isi doresc niste albume cu amintiri vizuale vibrante le pot avea.

Diferenta mare, asadar, intre vechiul pozar de pe litoralul nostru care iti facea "poza cu maimuta" si un fotograf hotelier modern, care iti permite ca sa te intorci din vacanta cu niste poze de neuitat.

Nu-i asa ca ti-ar placea si tie, daca esti pasionat de arta fotografica, sa ai un job PhotoHotel de acest gen, undeva in strainatate?

Desi nu ai nevoie de experienta anterioara, trebuie totusi ca sa posezi niste date native, ca sa poti reusi la un interviu PhotoHotel si a putea participa la un curs fotografie Photohotel 

Care sunt cerintele generale pentru a fi admis la un training de pregatire ca fotograf consilier sau fotograf hotelier propriu-zis?

- sa cunosti una sau mai multe limbi straine de circulatie internationala;
- sa fii o persoana extrovertita, dinamica, iubitoare de a dialoga cu oamenii, de a-i asculta activ;
- sa ai o puternica putere de convingere pentru a-i face turisti ca sa iti accepte serviciile;
- sa fii o persoana de un optimism debordant, prietenoasa, in preajma careia potentialilor clienti sa le place ca sa stea;

- sa fie in masura sa utilizeze terminalele si celelalte echipamente din dotare.

Iata niste conditii minimale pe care trebuie ca sa le detii pentru a putea trece un interviu PhotoHotel de acest gen.

Ce sarcini profesionale are un consilier fotograf hotelier?

- sa si insuseasca si poata ca sa explice inteligibil in ce consta serviciul foto pe care il ofera turistilor;
- sa stie sa utilizeze echipamentul pus la dispozitie;
- sa fie in masura ca sa imprime, sorteze si aranjeze fotografiile realizate intr-un mod profesionist;
- sa se integreze perfect in echipa resortului unde isi desfasoara activitatea;
- sa comunice cu turistii si sa le propuna in mod convingator care sunt avantajele de a face fotografii de vacante profesioniste.


Daca cerintele de mai sus nu iti par imposibil de trecut, esti candidatul ideal pentru a fi una dintre acele persoane care calatoreste cu PhotoHotel in locuri turistice deosebite, muncind distrandu-se si distrandu-se muncind, cu cazare si masa asigurata, plus un salariu lunar de peste o mie de euro.

Despre o parere PhotoHotel pertinenta despre job-ul de fotograf hotelier sau de consilier foto urmareste videoclipul urmator:







Nu-i asa ca parca ar cam merita sa faci tot ce tine de tine si sa urmezi un un curs fotografie PhotoHotel? Asa zic si eu!

Iata din partea unui client o parere PhotoHotel rezumata in cateva cuvinte : "Companie tanara, prietenoasa, extrem de bine organizata. Dac-as putea da mai mult de 5 stele, as face-o cu cea mai mare placere si incredere."

Toate acestea fiind spuse, nu iti pot ura decat: "Calatoreste cu PhotoHotel si tu, facand din munca o distractie si din distractie un job fantastic!"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!