Jelania lui Pediculus humanus capitis


Eu sunt paduchele de cap, pe numele meu pompos-stiintific de Pediculus humanus capitis, iar acum traiesc niste clipe nefaste, impreuna cu toti confratii mei intru suferinta.

S-a inventat Tratamentul Paranix - arma de exterminare in masa a paduchilor de cap!

Din vechime, stramosii mei obisnuiau ca sa traisca pe parul, ba chiar si pe sprancenele oamenilor si, de ce sa nu spunem drept, o duceau excelent. Se hraneau cu sange uman viguros la discretie, asemeni fratilor nostri mai mari, vampirii, iar din licoarea vietii ne luam nutrientii necesari. Se stie ca un paduche de cap moare in 2-3 zile, daca nu se are parte de nectarul rosiatic uman.

Unii zic ca speciei noastre de insecte i s-a harazit o viata scurta, dar in luna aceea in care traim o ducem excelent pe scalpul gazdei noastre. Ce-i drept, suntem capabili ca sa transmitem si diverse tipuri de febra, dar nu intotdeauna, rezumandu-ne d cele mai multe ori la a provoca o mancarime de neoprit fiintei humanoide pe care o parazitam extern.

Stiti de ce se scarpina oameni cu paduchi de cap asa de aprig?

Din pricina salivei noastre, pe care o secretam ca adulti cand ne e foame! Nu pentru ca ii gadilam pe cap, precum poate ati crezut pana acum.

Viitoarele noastre progenituri sunt bine ancorate sub forma de lindeni de firele de par, asa incat nu risca sa moara de inanitie inca din fasa.

Ne plac mai ales scalpurile curate, nicidecum cele nespalate cu saptamanile, asa cum cred gresit oamenii.

Nu sarim, pentru ca nu suntem purici, ci doar mergem usurel, asa incat putem fi luati doar de pe perne, prosoape, piepteni, perii, palarii, caciuli sau alte articole folosite la comun. Chiar si scaunele tapitate din teatre si cinematografe ne pot gazdui temporar, pana apare prima fiinta umanoida pe scalpul careia putem ca sa ne facem cuib.

Ne place mai ales sangele copiilor, de aceea in randul celor de varsta prescolara si scolara ne gasiti foarte des.

Sau ne gaseati... Acum s-au nascocit tot soiul de solutii pentru ca oamenii sa lupte impotriva semintiei noastre de insecte-vampir.

Inainte era mai simplu. 

Cei infectati se spalau cu apa calda, dar noi nu ne inecam asa, cu una cu doua. Doar apa foarte-foarte fierbinte ne vine de hac, dar gazdele noastre prea vroiau sa se opareasca doar pentru a scapa de noi.

Bine, unii s-au prins ca daca ne ascundem in pieptene sau peria de par, sunt suficiente cam 5 minute de scufundare a acestor obiecte in apa clocotita ca sa ne dam sufletul.

La fel si cu hainele si asternuturile. Daca nu aveau apa foarte fierbinte la indemana, le puneau in pungi de plastic si le lasau acolo legate vreo 3 zile, asa incat muream de foame in chinuri groaznice si noi si ouale noastre. Asta daca nu se grabeau si, uitand numaratoarea zilelor, nu le scoteau mai repede!

Acum insa... ce se intampla e de-a dreptul horror!!!

Cei de la Paranix si-au propus ca sa inlocuiasca aceste metode clasice de lupta impotriva noastra cu niste produse speciale, avizate, aprobate si verificate de catre autoritatile omenesti.





Nu doar ca au inventat un tratament complet (Paranix Lotiune Sensitiva, Paranix Sampon si  Paranix Spray Tratament), dar s-au preocupat si de detectie (Paranix Gel Pentru Detectarea Paduchilor de Cap), ba chiar si pentru preventie (Paranix Spray pentru Preventie).




Of, of, mai, mai! Au produsele astea eficienta garantata 100%! Nu stiu ce o sa ne mai facem noi, paduchii de cap, zau asa!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!