Pilot Frixion, un roller de nota 10 de la Dacris!

roller bun
Daca esti obisnuit ca sa folosesti pixuri tip roller la birou, aproape sigur ai auzit de Pilot Frixion, aflat de zece ani pe mesele de lucru ale multora dintre noi.

E un pix foarte fain si, dintr-un anumit punct de vedere este si magic. Pentru ca ne permite ca sa scriem de mana, Iar cand scrii de mana gandesti ceva mai pe indelete.

Intr-o lume in care a tasta la calculator sau pe smartphone si tableta a devenit ceva cotidian, e ceva de-a dreptul exotic ca sa scrii pe hartie.

Cu toate acestea, trebuie sa remarcam faptul ca, intr-adevar, asa cum se spune in binecunoscuta reclama, scrisul de mana reprezinta un fitness al mintii. 

E deja atat de rar acest lucru in aparanta banal, de a scrie pe o coala de hartie, incat in prezent exista workshop-uri unde oamenii platesc multi pentru... a reinvata ca sa scrie!

Nu este nostalgie, este pur si simplu o necesitate pentru aceia care nu vor sa se scufunde in mazga ce incepe sa cuprinda tot mai mult tot ce ne inconjoara, inclusiv sufletele nosatre.

Probabil ca oameni vorbeau mai frumos inainte, nu faceau asa de des comentarii jignitoare in scris, tocmai pentru ca uneori si hartia roseste.



Se zicea candva ca exista cuvinte pe care hartia nu le suporta. Asa este. Probabil de aceia personajele ce jignesc pe Facebook sau pe diverste site-uri si bloguri sunt in mare majoritate agramati si au senzatia ca in literele invalmasite pe care le tasteaza sta puterea lor intunecata.


Pe hartie, cand desenezi frumos, rotund, fiecare slova, e mai greu ca sa gandesti foarte urat. Pentru ca scripta manet, nu-i asa?

Mi-ar place ca sa transform roller-ul Pilot Frixion de la Dacris, care implineste 10 primaveri anul acesta, intr-o bagheta magica cu care sa ma teleportez intr-o lume paralela in care obiceiul de a scrie misive pe hartie nu a apus, iar unde oamenii sunt mai civilizati, mai buni, mai frumosi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!