"Dacă vrei să zbori, trebuie să renunți la lucrurile care te trag în jos." - Toni Morrison
Exploatarea resurselor din Marea Neagra, un subiect controversat
Multe lucruri pro si contra s-au spus despre Gabriel Comanescu in 2017, dar intrebarea persista: "Cine este in realitate actualul CEO al GSP - Grup Servicii Petroliere?"
Nascut la 31 august 1967 in comuna damboviteana Doicesti, demn reprezentant al zodiei Leului, are inglobate adanc in structura sa interna calitati de lider incontestabil.
Spiritul indraznet, de abil om de afaceri, i-a permis ca in decursul anilor sa urce tot mai mult pe scara sociala, in prezent fiind unul dintre cei mai bogati oameni din Romania.
Gabriel Valentin Comanescu , desi muntean la origine, atras de mirajul Marii Negre a absolvit Academia Navala "Mircea cel Batran" din Constanta, mai precis Facultatea de Inginerie Electromecanica Navala, pe vremea comunista, cand era foarte dificil ca sa intri la o asemenea institutie de invatamant superior prestigioasa.
In anul 1989, Gabriel Valentin Comanescu a devenit inginer electromecanic in cadrul ROMLINE S.A. si a lucrat acolo pana in 1992, cand a devenit director executiv al RPT OIL S.R.L.
In perioada de sapte ani ce a urmat a capatat treptat o experienta de business tot mai mare, asa incat in 1999 a devenit proprietarul Foserco SA, companie de foraj naval cu decenii de activitate in Egipt, Irak, Libia si Romania.
In anul 2003 Gabriel Comanescu a fondat "GSP - Grup Servicii Petroliere", cu sediul in Constanta, iar doi ani mai tarziu, mai precis in 2005, a fondat Upetrom Group, care si-a inscris in obiect de activitate atat activitati complexe de foraj, dar si constructii offshore in domeniu, servicii de interventie in puturi, constructii hidrotehnice, instruire de inalt nivel, inginerie, transport maritim si productie de echipamente petroliere.
Cifra de afaceri a acestui concern a ajuns la 400 de milioane de euro foarte rapid, asa se face ca si notorietatea sa a crescut exponential.
Magnatul Gabriel Valentin Comanescu este in prezent proprietarul "GSP Holding" (fostul grup Upetrom) si presedintele CEO al "GSP - Grup Servicii Petroliere".
"Black Sea Oil&Gas", compania americana care exploreaza rezervele de gaze existente in Marea Neagra, a contractat compania lui Gabriel Comanescu ca sa execute lucrari de foraj in zona Midia incepand cu trimestrul patru al anului 2017, pe o suprafata pe care o detine in concesiune. Este o etapa esentiala in demararea Proiectului de Dezvoltare Gaze Midia, dupa ce americanii vor obtine toate aprobarile necesare.
Avand in vedere ca "GSP" detine in prezent circa 10 procente din aria petroliera concesionata in Marea Neagra, cumparand concesiunile "Petroceltic", o firma irlandeza din domeniu.
Iata cum, platformele de foraj marin companiei, dupa ce au activat in Mexic, Rusia, chiar si in Marea Nordului, se focuseaza acum pe zacamintele de gaze din Marea Neagra.
Controversele privind redeventele sunt aprinse, incepand de ieri, 24 octombrie 2017 chiar s-a supus de catre Guvern discutiei publice nivelul acestora, dar iata ca afaceristii romani si straini pregatesc terenul pentru ca dezvoltarea viitoare a afacerilor din domeniu sa fie cat mai accelerata cu putinta, la momentul in care se va da unda verde proiectelor pe care le au.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Statul ar trebuii sa fie cel care exploateaza resursele naturale.
RăspundețiȘtergere