Pozele profesionale sau de amator, tu pe care le alegi?


Gabriel Comanescu este unul dintre acei fotografi pasionati care vor sa faca performanta in aceasta minunata arta vizuala. Date native are, acumularea de experienta si mijloacele tehnice vor face restul.

Un fotograf cu potential

Intrati pe site-ul lui, fotograf-comanescu.ro si o sa va convingeti de justetea celor spuse de mine admirandu-i cateva dintre creatiile sale reunite intr-un mic portofoliu online.

Fotograful Gabriel Valentin Comanescu are un talent innascut in a surprinde ceea ce este esential intr-o fotografie, oferindu-ne si noua sansa, celor care nu avem exersata abilitatea de a vedea ceea ce el a reusit ca sa sesizeze si sa decupeze cu migala din vacarmul scenelor  din jur.

Stiinta detaliului, capturarea clipei efemere, iata prin ce fotograf Gabriel Comanescu se diferentiaza de alti confrati ai sai.

Mijloacele tehnice in materie de fotografie se diversifica permanent, dar nostalgia unor fotografii retro alb-negru ramane mereu vie, de aceea, iata cateva sfaturi pentru aceia ce isi doresc sa experimenteze ei insisi cum e sa patrunzi in aceasta lume a non-culorilor, atat de incitanta.

De ce sunt asa de actuale pozele alb-negru?

Dintotdeauna, fotografiile realizate astfel atrag, deoarece sunt incarcate de mister, de atemporalitate, mai ales daca fotografului stie, precum am mentioant anterior, ca sa surprinda cu ajutorul aparatului sau modern acele detalii care privitorilor obisnuiti nu le spun mare lucru.

Probabil ca daca aceeasi poza s-ar realiza color, magia, inefabilului s-ar risipi sub explozia de nuante care ar fura atentia de la ceea ce este cu adevarat important in fotografia respectiva.
Cum se realiza o poza interesanta alb-negru? Sfaturi pentru amatori.

Aveti un aparat care salveaza instantaneele in format RAW? Sunteti norocosi!

- Alegeti setarea RAW pentru a avea parte de o fotografie (initial color) asemanatoare unui tablou miniatural asiatic, in care pictorul s-a jucat cu nuantele, amestecandu-le in cantitati diferite, ceea ce a facut sa apara scene fantastice zugravite cu lumina si intuneric.

Mai apoi setati optiunea obtinerii de foto in alb negru si observati ceea ce apare: fisierul RAW se va transforma intr-unul special.

- Daca pe vremuri fotografiile in alb negru erau cele mai frecvente, deoarece se faceau pe film foto ceva mai ieftine decat cele color, acum putem alege usor daca vrem poze color sau nu.

Alegerea se face si pornind de la intelegerea faptului ca nu orice tema se preteaza unei fotografieri fara culori, doar in non-culorile contrastante alb si negru.

In primul rand, ar fi de analizat vizual texturile obiectelor ce vor aparea in poza respectiva.

Astfel, acestea devin mai mari, mai pronuntate, decat daca ar fi prinse intr-un instantaneu foto color.

In cel de-al doilea rand, structurile simetrice apar mai vizibile in pozele alb-negru, formele acestora, mai ales daca sunt repetitive tinzand ca sa creeze o lume aparte, care nu mai are decat foarte putina legatura (spre deloc) cu universul nostru inconjurator, prin definitie colorat.

O fotografie alb-negru bine realizata este, asadar, un portal spre o alta lume, ofera o noua perspectiva asupra a ceea ce este in jurul nostru, ne invita la meditatie.

- Pentru o fotografie alb-negru buna trebuie ca sa asteptati lumina potrivita.

Neavand posibilitatea de a jongla cu nuantele coloristice, raman la indemana fotografului doar contrastele si griurile de diferite intensitati.

- Vremea intunecoasa sau ploioasa, ceata, sunt prietenii fotografului ce executa poze alb-negru, nu dusmani.

Daca in cazul unei fotografii color lumina buna este esentiala, pentru o poza in alb si negru, unde misterul invaluie intreaga tema, o lumina difuza, ceata, amurgul, chiar si furtuna sunt elemente naturale ce vin in sprijinul aceluia ce vrea ca sa obtina instantaneul ideal.

Chiar si  cadrele foto luate imediat dupa ce ploaia a incetat pot ca sa conduca un fotograf priceput la realizarea acelei poze deosebite, buna de asezat intr-o expozitie de arta fotografica. 

Asadar, reflexiile de pe sol, de pe iarba, frunzele ude ale copacilor, norii ce incep ca sa se risipeasca, gardurile de pe care apa mai picura inca, iata elemente ce pot sa convearga spre realizarea unei scene de vis.

- La final, nu trebuie ocolit nici mixerul de straturi, pe care programele moderne de procesare foto le pun la dispozitie acelora ce isi doresc niste poze cu adevarat speciale.

Asadar nu ocoliti pozele B&W, chiar de sunteti amatori!

Fotografii de eveniment, fotografii de produs marca Gabriel Valentin Comanescu

Revenind la Comanescu Gabriel, tanarul fotograf roman de care va povesteam la inceputul acestei postari, va invit ca sa ii urmariti blogul anexat site-ului, unde el ofera sfaturi interesante acelor amatori care vor sa faca si ei primii pasi in lumea feerica a artei fotografice.

Gabriel Valentin Comanescu ofera servicii foto profesionale, pornind de la surprinderea, cu mijloacele tehnice performante pe care le poseda, a celor mai frumoase instantaneee foto din cadrul unor evenimente speciale din viata dvs., pana la realizeaza cu talent a unor fotografii de produs, tot mai solicitate in ultima perioada.

Are acest Comanescu Gabriel un talent special in a pune in valoare diversele produse destinate comercializarii, de aceea il puteti contacta cu incredere pentru a va realiza pozele pentru un magazin online, de exemplu.
Chiar si daca aveti un blog gastronomic si sa doriti niste poze apetisante vizual, tot fotograf Gabriel Comanescu poate sa fie o solutie buna pentru a obtine calitate la un pret accesibil.

Un comentariu:

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!