Avantajele utilizarii unor cabluri electrice textile

SavElectro este magazinul online unde va invit ca sa intrati daca aveti nevoie de becuri vintage, spoturi LED, proiectoare LED, diverse tipuri de prize si intrerupatoare, prelungitoare si multe alte minunatii necesare pentru a aduce lumina in casa.

Despre becurile vintage am mai scris pe blog aici, de aceea, acum as vrea ca sa va povestesc despre o categorie de produse, pe nedrept ignorata cand vizitam fizic sau online un magazin de electrice. Ma refer la cablurile textile.
accesorii electrice
Ce este cablul textil si la ce se foloseste el?

Cablul textil este un cablu de alimentare destinat corpurilor electrice (lampadare, veioze, lustre, candelabre), precum si aparatelor electrocasnice prezente in orice gospodarie moderna.
Daca o sa va uitati la fierul de calcat mai vechi sau mai nou din casa, o sa descoperiti ca are cablu textil.

Este foarte practic si foarte rezistent, dupa cum stim cu totii, dand clasa oricarui cablu de plastic.

In plus, in multe colturi ale lumii este in prezent un element-vedeta al designerilor care reusesc ca sa creeze cu ajutorul firului, doar in aparenta modest, un plus de armonie, de eleganta, unui spatiu interior.

Cabluri textile pentru corpuri de iluminat si aparate electrocasnice moderne

Cablurile textile au un strat exterior dens, foarte rezistent, asa incat sa nu se vada ce se ascunde sub fibrele textile.

In prezent se folosesc mai ales cablurile textile rotunde, intregi, cu mansoane, deoarece sunt dublu izolate.

La o sectiune transversala o sa observam ca miezul este format din fire de cupru izolate in plastic, codificate prin culoare.


Oamenii s-au plictisit de acele cabluri acoperite un invelis de plastic dizgratios, preferand in ultima perioada ca sa aduca un plus de naturalete locuintelor in care stau cu ajutorul caldurii cablurilor textile.

Orice corp de iluminat pare mai prietenos daca are un cablu textil, de aceea va invit ca sa nu le ocoliti nici voi.

Are acest fir electric cu invelis de fibre, deja cu o istorie de peste un secol din momentul inventarii lui, iar aerul elegant, pe care cablul de plastic ieftin nu il va putea egala niciodata, este tot mai dorit.

In prezent se duce o lupta dura cu cablurile de plastic care ne invadeaza viata, ele fiind prezente chiar si in cazul unor corpuri de iluminat de lux.

Nu e un nonsens? Un candelabru realizat din materiale de o calitate deosebita, cu un design deosebit, a carui frumusete sa fie stirbita brutal de un cablul electric imbracat cu un plastic horror?

Pana si prelungitoarele pot avea asemenea cabluri textile, doar ca miezul acestora este la sectiunea transversala de o grosime dubla.

Intotdeauna tindem ca sa alegem tesaturile frumoase in locul plasticelor ieftine si inestetice! De ce sa nu facem acest lucru si cu cablurile electrice cu "hainute" de fibre?

Avantajul principal al acestui tip de cablu este acela ca nu mai trebuie ascuns vederii si poate sa devina un element important in structura unei amenajari interioare deosebite.

Din fericire, cu ajutorul unui electrician, orice cablu electric al unui corp de iluminat sau aparat electrocasnic poate ca sa fie inlocuit, pentru a le da o nota de rafinament extrem de speciala.

Nu doar pentru uzul casnic sunt recomandate aceste cabluri electrice textile, ci si pentru restaurante, baruri, sali de evenimente, expozitii, targuri, chiar si pentru unitati de invatamant.

Pentru o amenajare deosebita puteti alege din magazinul online SavElectro si niste corpuri de iluminat vintage.

lampadare vintage


Fiind fabricate din otel vopsit in doua culori, negru si brun, au un sistem de protectie din sarma cromata pentru bec. 

Adaugati si niste cabluri textile negre sau divers colorate in camera si o sa aveti un interior cu adevarat special, personalizat.


reduceri electrice

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!