Ce trebuie sa stii despre interventia de implant dentar


Obtinerea unui implant dentar in zilele noastre este o procedura destul de simpla, dar mai sunt inca unele lucruri pe care trebuie sa le cunoasteti inainte de a selecta dentistul potrivit pentru un implant dentar.

Iata doar cateva lucruri importante pe care trebuie sa le cunoasteti inainte de o interventia de implant dentar reusita.Ce sunt implanturile dentare?

Implanturile sunt dispozitive medicale realizate din titan, care sunt atasate chirurgical la nivelul maxilarului. Ele asigura o punte, o coroana sau o proteza. 

Odata ce ele sunt plasate, implanturile dentare se leaga de os si un conector dentar special este atasat la implant pentru a mentine dintii artificiali in loc (bont protetic). 

Chiar daca costurile unui implant dentar sunt ridicate, aceasta procedura are multe avantaje.

Sunt eligibil pentru implanturi dentare?

Practic, aproape orice persoana cu unul sau mai multi dinti lipsa, poate obtine un astfel de implant.

Care este rata de succes a implanturilor dentare?

Medicii stomatologi garanteaza o rata de succes a implantului de pana la 95%, asta in cazul pacientilor sanatosi care practica o igiena dentara buna.

Cat de durabile pot fi implanturile dentare?

Implanturile dentare pot dura foarte multi ani, deoarece ele nu sunt vulnerabile la bolile comune dentare, cum ar fi cariile dentare.

Pacientii cu implanturi dentare trebuie sa beneficieze de o ingrijire orala adecvata la domiciliu.

Ingrijirea adecvata, impreuna cu examinarile periodice profesionale facute in mod regulat, pot ajuta implanturile ca sa ramana puternice si foarte durabile.

Probabil ca ati auzit de tratamentul all-on-4. Ce este de fapt acest tratament?

Acesta este un tratament care implica inlocuirea tuturor dintilor lipsa, cu ajutorul a patru implanturi in maxilar. Stomatologii il recomanda pacientilor cu o pierdere osoasa semnificative in partea din spate a gurii.

Cum se utilizeaza implanturile dentare daca aveti deja proteze totale sau partiale?

Implanturile sunt frecvent utilizate pentru a sustine si asigura atat protezele totale cat si cele partiale. Ele pot fi utilizate indiferent daca proteza este detasabila sau fixata.

Implanturile dentare pot fi indepartate ca protezele obisnuite?


Acestea nu pot fi indepartate precum protezele obisnuite, binecunoscute. Implanturile sunt atasate chirurgical la nivelul maxilarului, pentru a va asigura ca dintii artificiali arata natural, se simt confortabil si stau fixati intr-un mod sigur.

Poate ca nu stiati dar extractia dentara este o procedura mai grea decat implantul dentar. 

Dupa ce anumiti pacienti aud ce implica un implant dentar, acestia considera ca procedura poate fi dureroasa sau cu un timp foarte indelungat de recuperare. 

Gresit! Extractiile dentare sunt mai dificile pentru pacienti decat plasarea unui implant. In timpul unei extractii dintele este mutat dintr-o parte in alta, osul maxilarului fiind extins. Maxilarului i se aplica o forta si o presiune imensa in timpul acestui proces. 

In schimb, in timpul unei proceduri de plasare a implantului dentar, instrumentele sunt folosite pentru a crea o zona precisa pentru implantul dentar. 


Deci, exista o forta, presiune si trauma semnificativ mai scazuta pentru pacient. De aceea exista o durere foarte mica si o scurta perioada de recuperare dupa o procedura de implantare dentara.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!