Organizarea nuntii: Lista cu lucruri de rezolvat, pe etape

inele de cununie
Daca tocmai ai fost ceruta in casatorie si nu stii care sunt etapele pe care ar trebui sa le parcurgi in organizarea nuntii, ar trebui sa te documentezi foarte bine cu privire la acest lucru. Nu uita ca nunta este un eveniment de mare amploare care trebuie organizat in cele mai mici detalii.
Iata de ce ar trebui sa tii cont inca de la inceputul organizarii:
Prima etapa de care trebuie sa tii cont, generic vorbind, este lista de invitati.


Inainte de orice trebuie sa ai o lista, de preferat sub forma de tabel, in care sa treci numele persoanelor care este posibil sa vina, apoi trebuie sa faci cate o coloana cu “oferit invitatie”, “confirmat invitatie”, “numar persoane”, “rol in cadrul nuntii. Aceasta lista te va ajuta foarte mult sa te organizezi si sa iti dai seama de cate meniuri ai nevoie pentru nunta. Implica-l si pe viitorul sot in aceasta activitate!

Apoi, in functie de numarul de invitati pe care o sa il aveti va trebui sa alegeti sala, restaurantul sau locatia. Va trebuie sa stabiliti data in functie de disponibilitatea salii si sa semnati contractul.salon nunti Bucuresti

Stabiliti cine vor fi nasii si mergeti la “petitul” lor.

Urmatorul pas consta in programarea cununiei religioase. Pentru aceasta, va trebui sa vorbiti cu preotul si sa va programati la ora la care va este convenabil.

Dupa ce ati gasit nasii, ora si locatia slujbei puteti ca sa incepeti sa compuneti textul pentru invitatii si sa faceti comanda. Alegeti o tematica anume pentru eveniment, pentru a sti exact cum sa arate invitatiile si aranjamentele din cadrul nuntii.

etapele organizarii nuntii


Nu uitati ca invitatiile trebuie sa fie impartite din timp, iar persoanelor din alte orase sau din alte tari va trebui sa le trimiteti invitatia prin posta. Astfel, impartirea invitatiilor ar trebui sa se faca cu cateva saptamani sau chiar cu doua luni inainte. La sfarsitul invitatiei, nu uitati sa mentionati numerele voastre de telefon pentru ca invitatii sa poata confirma prezenta.


Cea de a doua etapa este dedicata miresei.
Alege magazinele cu rochii de mireasa din orasul tau si fa-ti o programare. In cazul in care nu gasesti in orasul tau ceva care sa iti placa foarte mult, alege alte magazine din alte zone ale tarii. Atentie, insa! Comanda pentru rochia de mireasa dureaza intre 2 si 6 luni in functie de modelul ales. Atunci cand se apropie momentul probei nu uita sa ai pantofii de mireasa pentru a fi sigura ca rochia va avea lungimea potrivita.
Cea de a treia etapa trebuie sa se desfasoare paralel cu punctele de la prima etapa si se refera la semnarea contractelor de servicii pentru nunta.
Este o etapa foarte solicitanta, costisitoare, dar extrem de importanta. Ganditi-va serios daca va doriti un DJ sau o formatie si alegeti serviciile foto-video de calitate.
In plus, nu uitati de inelele de cununie!
Alegeti si comandati-va verighetele din timp, pentru a evita aglomeratia si stresul.  

bijuterii nunta

2 comentarii:

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!