Cum menții culoarea părului vopsit mai mult timp

Indiferent dacă te-ai vopsit la salon sau acasă, unul dintre aspectele care te preocupă este menținerea intensității culorii timp îndelungat. Pentru aceasta, nu doar alegerea unei vopsele de păr este importantă, ci ar trebui să ții cont și de alți factori.

Atunci când nuanțele își pierd din strălucire și încep să se decoloreze înseamnă că stratul protector al firului de păr se ridică. Iar acest factor scade rezistența vopselei și face firul de păr poros. Nuanțele de roșcat, de exemplu, sunt cel mai greu de menținut deoarece moleculele acestei vopsele sunt mai mari în comparație cu cele ale altei culori, ducând la o pierdere mai rapidă a intensității.

De ce se pierde culoarea vopselei de păr

În primul rând, contează foarte mult ce gamă de îngrijire folosești – de la șampon, balsam până la vopsea de păr – toate ar trebui să fie de o calitate superioară. Odată cu apariția eCommerce-ului, ai la îndemână o sumedenie de produse la prețuri diferite pe care le poți achiziționa cu ușurință via online.

Însă, uneori tocmai acestă paletă variată de pe piața de cosmetice îngreunează alegerile efectuate. Dar odată ce ai descoperit produsul ideal pentru părul tău, îi poți oferi podoabei capilare îngrijirea de care are nevoie. 

În al doilea rând, aplicarea incorectă a vopselei de păr, spălările frecvente sau factorii agresivi externi pot agrava problemele.

Pentru a ajuta vopseaua să pătrundă în firul de păr, se recomandă să îți șamponezi părul pentru o curățare intensă cu două zile înainte de a vopsire. Specialiștii susțin că este indicat să eviți spălarea părului înainte de vopsire deoarece lipsa uleiurilor naturale poate usca excesiv firele. În plus, pot apărea anumite iritații ale scalpului, iar intensitatea nuanței se poate pierde.

Sfaturi pentru păr vopsit

Pentru ca vopseaua de păr să fie rezistentă cât mai mult timp, ar trebui să urmezi câteva sfaturi cum ar fi:
  • După vopsire, este recomandată utilizarea unor produse destinate părului vopsit (care să nu conțină sulfați) și a unor articole cu protecție solară întrucât razele UV sunt periculoase pentru păr;
  • Apa fierbinte face părul aspru și poros, de aceea în timpul spălării se recomandă să alternezi apa călduță sau apa rece. Apa rece îți face părul mai moale, mai sănătos și mai strălucitor și nu interacționează în mod negativ cu vopseaua de păr.
  • De asemenea, pentru a evita pierderea rapidă a culorii te poți vopsi în tonuri multiple.
  • O altă recomandare importantă se referă la perioada dintre vopsiri care nu ar trebui să depășească 4-6 săptămâni, altfel părul va fi lipsit de viață și de strălucire, indiferent de vopseaua folosită.
  • Unul dintre cele mai importante aspecte este alegerea culorii, astfel că, dacă îți dorești să te vopsești mai rar – poți opta pentru o vopsea de păr care să aibă o nuanță apropiată celei naturale. În felul acesta, rădăcinile nu vor deveni foarte vizibile atunci când părul va începe să crească.
  • Dacă părul tău e fragil și suferă de deshidratare, utilizează un tratament sau o mască de păr nutritivă și revitalizantă care să regenereze firul de păr.
  • Pentru a evita estomparea culorii și pentru a menține sănătatea firului de păr, ar fi indicat să folosești doar produse concepute special pentru părul vopsit. În felul acesta, te vei bucura de un păr plin de strălucire și de o culoare intensă timp îndelungat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!