Externalizarea serviciilor ssm e bună pentru toate companiile?

Externalizarea diverselor servicii de protecția muncii oferă numeroase avantaje companiilor, deoarece le permite acestora ca să se ocupe de activitatea propriu-zisă de zi cu zi, fără a mai avea griji suplimentare legate de faptul că personalul s-ar putea accidenta sau ar putea să contacteze anumite boli profesionale.Ca să nu mai vorbim de spectrul amenzilor, dătătoare de stres puternic, pe care le-ar putea primi de la organele de specialitate deoarece au neglijat anumite elemente care țin de sănătatea și securitatea în muncă.

Cu toate acestea, trebuie să se înțeleagă clar de către antreprenori faptul că, și în situația în care externalizează serviciile de protecția muncii, dacă totuși se petrece un incident în urma căruia un angajat suferă un accident de muncă ori se îmbolnăvește din pricina condițiilor de muncă necorespunzătoare, răspunderea revine angajatorului care nu a luat toate măsurile necesare deși trebuia să se conformeze, nicidecum firmei prestatoare de servicii ssm.

Din acest motiv un antreprenor care vrea să încheie un contract de prestări servicii de sănătate și securitate a munci, ca de exemplu cu specialiștii renumiți în domeniu, de la Avalia, ar trebui ca să își răspundă cinstit la câteva întrebări.

1. Vreți să faceți această externalizare a serviciilor ssm pentru că așa e moda, pentru că aveți prieteni din domeniul afacerilor care au procedat astfel și au fost mulțumiți ori din convingere?

Dacă e doar o toană de moment, mai bine renunțați, pentru că s-ar putea să nu doriți să respectați recomandările firmei pe care o angajați ca să se ocupe de activitățile specifice din domeniul protecției muncii.

2. Aveți suficientă încredere ca să transferați în sarcina agenției prestatoare de servicii ssm detectarea posibilelor pericole și obligații legale, legate de acestor domeniu, știind că vor fi controale de la organele abilitate periodice și inopinate, ce vor avea ca subiect modul în care vă îngrijiți de sănătatea și protecția fiecărui angajat de-al dvs. la locul lui de muncă?

Dacă simțiți că aveți ceva îndoieli, mai bine renunțați, ca să nu vă plângeți mai târziu.

3. Sunteți dispus ca să colaborați strâns cu firma prestatoare de servicii de ssm pentru a performa în materie de siguranță la locul de muncă implementând în practică anumite programe, strategii pe care aceasta vi-o recomanda?

Dacă sunteți de acord cu cele de mai sus, atunci puteți ca să apelați la o firmă recunoscută în domeniu. Eu vă recomand compania Avalia.

Externalizarea este o practică din ce în ce mai frecventă de contractare a funcțiilor și proceselor afacerii către furnizorii terți de servicii. Beneficiile externalizării pot fi substanțiale - de la economisirea costurilor și creșterea eficienței la un avantaj competitiv mai mare.

Pe de altă parte, pierderea controlului asupra funcției externalizate este adesea un potențial risc de afaceri. Ar trebui să aveți în vedere cu atenție avantajele și dezavantajele externalizării înainte de a decide să încheiați orice activități sau operațiuni de afaceri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!