Haine second hand? Motive de a le resuscita la viață

De când antreprenorii români din domeniul vânzării de articole vestimentare și accesorii purtate au descoperit avantajele de a se aproviziona de la câte un depozit haine second hand, locuri unde au stocuri de calitate superioară, inclusiv premium, parcă e mai ușor de acceptat ideea de a cumpăra asemenea articole vestimentare, dacă sunteți amatori de chilipiruri frumoase.

Există o mulțime de motive pentru care ar trebui ca să vă călcați pe mândrie și să mai treceți, măcar din când în când și să vedeți ce au mai băgat nou la shop-ul de cartier cu acest profil.

1. Prețul

Acum au și haine de marcă în magazinele second, dar chiar dacă nu vă orientați către ele, ci vă rezumați la acelea comune, bugetul dvs. va fi bucuros oricum. O să faceți economii serioase și veți arăta și bine îmbrăcată dacă alegeți cu atenție și gust.

2. Economii importante în bugetul familiei

O să plătiți măcar cu 50% mai puțin decât ați face-o dacă ați cumpăra haine asemănătoare noi dintr-un supermarket, ca să nu mai vorbesc de magazinele cu prețuri piperate unde s-ar putea să le găsiți de două sau trei ori mai scumpe.

Puteți utiliza banii economisiți pentru a cumpăra mâncare sănătoasă pentru familie, vacanțe, ieșiri la film seara, pentru a cumpăra jucării pentru cei mici ori pentru hobby-urile personale (shopping-ul de haine nu se încadrează aici!).

3. Găsiți haine din fibre bio

Puteți găsi astfel de articole de îmbrăcăminte din materiale naturale (bumbac, in, cânepă) la un preț minim, uitând de acelea umflate cu pompa de către comercianți, de cele mai multe ori nejustificat.

4. Puteți să renunțați mai ușor la hainele second hand

Nu vă pară așa de rău după o haină deteriorată pe care ați cumpărat-o deja folosită.

O haină care s-a rupt și nu mai poate fi reparată e mai ușor scoasă definitiv din dulap decât una pe care ați dat o căruță de bani.

5. Toxicitate mai mică

Lumea se ferește de hainele second hand pe motiv că ar fi toxice și i-ar putea îmbolnăvi.

Dacă ele îi îmbolnăvesc, ce putem să mai zicem despre acele articole de îmbrăcat nou-nouțe care conțin plumb, nichel sau arsenic? Vopselele textile de ultimă generație pot fi extrem de periculoase, deși ignorăm conștient sau inconștient de cele mai multe ori acest lucru. 

6. Vă descătușează imaginația


Puteți schimba integral colecțiile de haine second din dulap în fiecare sezon fără a vă face o gaură imensă în buget. Sau puteți păstra doar acele piese vestimentare pe care le puteți combina cu piese noi și cu accesoriile potrivite. O să vă creați astfel un stil propriu care va fi apreciat de aceia ce îl vor admira.

7. Le puteți dona ulterior cu ușurință.

Dacă după o vreme nu vă mai place un produs, îl puteți dona altcuiva fără nicio strângere de inimă, deoarece, să recunoaștem cinstit, deși multora ne place ca să dăruim, uneori ne gândim că ne-ar mai fi putut folosi de haina respectivă nouă înșine. Însă, dacă e vorba de un articol cumpărat de la un butic second hand, nu ne va părea așa rău pentru că știm sigur că îl vom putea înlocui rapid cu altul, achiziționat la un preț la fel de mic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!