Un aparat de aer condiționat de uz casnic se alege cu mare atenție

Gama variată de aparate de aer condiționat oferită de către magazinele online face destul de dificilă alegerea unui asemenea produs de uz casnic, tot mai necesar în locuințele noastră urbane, dar și rurale, de când climă s-a dat peste cap mai ales pe timpul verii, când mai degrabă avem impresia că trăim în Africa, nu într-o țară cu o climă temperată, din sud-estul Europei. 
Zeci de producătorii și branduri celebre sau no name ne îmbie din acest motiv ca să le alegem climatizatoarele de pe rafturile virtuale ale magazinelor care funcționează pe internet. Asta ca să nu mai vorbim de supermarket-urile care au și ele ceva produse de acest gen în ofertă (destul de pune, totuși).

Clienții trebuie însă ca să se gândească bine înainte de a face comanda, să își clarifice cu mare exactitate care sunt caracteristicile aparatului de aer condiționat pe care îl doresc spre a-l amplasa o anumită cameră. Mai precis ce își doresc cu adevărat să le ofere acel echipament din punctul de vedere al confortului.

Aparate de aer condiționat Daikin vor mulți români, pentru că este sunt niște climatizatoare populare și, de ce să nu recunoaștem ieftine.

Dar mai există multe alte branduri ce oferă echipamente atractive și, din fericire, nu ducem lipsă de resurse pentru o documentare foarte bună în acest sens, zeul Google stând acum la dispoziția oricui dorește ca să se informeze despre ceea ce poate să facă și ceea ce nu poate să facă un climatizator într-o locuință, care sunt beneficiile și care sunt dezavantajele pe care instalarea unui asemenea echipament de aer condiționat le are. Texte scrise pe blogurile de profil sau generaliste, inclusiv videoclipuri pe YouTube, sunt accesibile potențialilor cumpărători de aparate de aer condiționat.

Cel mai greu este pentru un cumpărător să se scuture de bariera mentală referitoare la preț, eventual și de aceea reprezentată de felul în care arată climatizatorul la exterior, ca design.

Poate ar fi mai bine ca să pună prioritar niște întrebări pertinente despre ce capacitate de răcire a aerului din încăpere are, ce nivel de zgomot, ce termen de garanție, să se citească opiniile beneficiarilor care deja au folosit un produsul pe care cel interesant dorește ca să îl cumpere și el.

Specialiștii spun că puterea unui asemenea climatizator se calculează, în medie, printre o formulă care spune că la 10 metri pătrați dintr-o incintă e nevoie de 1 kW.

Ceea ce nu scrie nicio carte tehnică a unui asemenea echipament casnic este însă faptul că această socoteală se dovedește a fi valabilă doar dacă vorbim despre o încăpere lipsită de mobilier și chiar de persoane care să fie prezente vreme mai îndelungată acolo.

Iată de ce trebuie ca viitorul beneficiar al unui asemenea produs de răcit aerul să ia în considerare la achiziția lui inclusiv sursele de căldură suplimentare referitoare la numărul de persoane ce vor sta în mod obișnuit în acea cameră, precum și prezența unor aparate de uz casnic (de exemplu: televizoare, calculatoare, echipamente de preparat mâncarea, elemente care emană la rândul lor căldură). 

Nu sunt de neglijat nici aspecte proprii odăii în cauză unde va fi instalat produsul, precum ar fi înălțimea tavanului, numărul și orientarea ferestrelor.

În linii generale, se consideră că la o cameră de bloc cu dimensiuni medii de 16 - 20 de metri pătrați un aparat de aer condiționat care are o putere de 2,5 kW este suficient.

Este foarte bine ca dispozitivul de producere a aerului condiționat să fie unul cu inverter, deoarece atunci când se atinge temperatura programată de către beneficiar, compresorul nu se oprește brusc, ci doar se reduce viteza aparatului. Cu ajutorul unui echipament de acest gen se face o economie deloc neglijabilă de energie electrică și, în plus, este și mult mai silențios decât suratele lui mai vechi. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!