Un curs de gătit pentru pasionați, cea mai bună cale de relaxare

Cursurile de gastronomie CulinaryOn sunt tot mai căutate de către bucureșteni care vor să se distreze și să învețe ceva util.

Ce poate să fie mai interesant, să îmbine amuzamentul cu seriozitatea decât niște lecții în care înveți să prepari feluri gustoase de mâncare sub atenta supraveghere a unor specialiști în tainele bucătăriei?

E interesant să te uiți și la televizor, pe canalele cu profil gastronomic străine, dar dacă e să vorbim cinstit nu prea e la îndemâna tuturor ca să reușească din prima să gătească rețetele acelea supercalifragilistice.

Eu cred că mai întâi trebuie să cunoști A.B.C.-ul aceste activități practice de la niște oameni cu experiență chiar dacă te vei limita doar la propria bucătărie, nu visezi neapărat ca să câștigi competițiile cu specific gastronomic desfășurate la Pro TV sau la Antena 1.

Deși se spune că meseria se fură, mai ales în bucătăriile profesionale, dacă te înscrii la un curs CulinaryOn o să înveți rapid să prepari tot felul de bucate gustoase, deoarece instructorii îți vor dezvălui anumite secrete chiar de la ei putere, nu va trebui să te forțezi tu ca să descoperi cum ce ingrediente-minune folosesc iei pentru a dau un gust aparte mâncării, cam ce tehnici ascunse utilizează pe diferitele faze ale gătitului.

Aceste trucuri gastronomice le vei aplica și tu pentru ca rezultatul să fie unul care să te facă să te lingi pe degete, când vei înfuleca foarte pofticios ceea ce ceea ce ai reușit chiar tu însuți ca să prepari.

Ceea ce deosebește un curs de gastronomie desfășurat la CulinaryOn de altele asemănătoare este faptul că ele nu se limitează doar la a învăța cursanții cum să realizeze felurile de mâncare propriu-zise, ci le fac acestora și o mică introducere în istoria neștiută de cei mai mulți oameni a ingredientelor folosite în bucătărie, a esențelor și mirodeniilor de tot felul, ceea ce conduce participanții instant, în diverse colțuri ale lumii pe aripile imaginației. 

Lecțiile de bucătării pot fi individuale, pot fi urmat alături de familie și prieteni, dar se pot organiza și la o scară mai mare, pentru grupuri numeroase, în cadrul unor petreceri sau teambuilding-uri organizate pentru diversele companii care vor să întărească în acest fel coeziunea echipelor.

În principal, un curs de acest gen durează în medie trei ore. Unora li se poate părea puțin, altora mult prea mult, ideea este că fiecare dintre aceste seminarii culinare are o anumită temă, de aceea, persoanele participante care parcă ar mai vrea să învețe și mai multe în privința preparării de mâncăruri deosebite într-un cadru organizat, pot reveni iar și iar, până se vor simți stăpâni pe aptitudinile lor și vor începe chiar să facă muncă de creație în propria bucătărie.

Atmosfera este plină de veselie, așa încât cursanții nici măcar nu își dau seama că este vorba de o activitate foarte serioasă, luând totul ca pe o joacă, indiferent de vârsta pe care o am. 

Iată de ce, dacă vreți să vă petreceți o seară relaxantă în care să învățați și ceva folositor, nu ocoliți cursurile gastronomice de la CulinaryOn. Chiar aveți ce învăța acolo!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!