Semeringuri pentru etanșări de calitate, ieftin online pot să fie cumpărate

De multe ori, în vorbirea curentă, folosim adesea termenul semeringuri (cu varianta: simeringuri), mai ales referitor la automobile.

Ce sunt un semering?

Nimic altceva decât o garnitură specială de etanșare, o piesă care are rolul ca să sigileze două limite ale unor elemente mecanice pe care le conectează.


Aceste accesorii sunt deosebit de importante în multe domenii, montajul lor fiind adesea o condiție de bază pentru funcționarea corectă a unui echipament.

În industria automobilelor nu se poate fără ele, deoarece au un pronunțat rol de protecție, de prevenție a unor accidente grave ce ar putea altfel surveni în timpul rulajului pe drumurile publice.

Semeringurile se pot realiza din diverse materiale, alegerea acestora fiind determinată de anumiți parametri extrem de bine stabiliți:


  • forța la care sunt supuse și gradul de soliditate pe care trebuie ca să îl prezinte;
  • toleranța la presiune;
  • gradul de flexibilitate, 
  • nivelul de reactivitatea chimică;
  • rezistența la căldură și/sau al variații mari de temperatură.


Spre exemplu, la asamblarea a două țevi, întotdeauna va exista un mic decalaj care trebuie anihilat prin folosirea unei garnituri de etanșare . 

Cele mai multe dintre sigilii, dacă sunt corect alese, au o durată de funcționare extrem de îndelungată și necesită extrem de puțină întreținere.

Cele mai recente o-ringuri, de exemplu, sunt concepute în așa fel încât să poată fluidiza prin canelurile pe care el prezintă. Ca urmare a inovațiilor de ultimă oră, aceste inele de etanșare pot ca să fie aplicate pe suprafețe unde temperatura materialului este foarte ridicată, cum ar fi cazanele de presiune.

Semeringurile cu manta de teflon au o serie de avantaje care le fac adecvate pentru a garanta o rezistență maximă în mediul unde sunt montate.

Învelișul de teflon face ca ele să devină rezistente atât în acele medii unde trebuie ca să reziste la presiuni mari, dar și la variații importante de temperatură. Asta ca să nu mai vorbim de faptul că în afară că manifestă o permeabilitate mică la vaporii de diverse gaze, dar și gradul de deformare este mult redus comparativ cu alte tipuri de garnituri de etanșare.

Utilizarea garniturilor speciale de tip simering acoperite cu teflon este foarte diversă, ele fiind pe scară largă întâlnite în în industria chimică, farmaceutică și alimentară.

Pentru utilizatorii obișnuiți, care au nevoie de asemenea piese pentru mașinile lor personale, există magazine speciale de unde ele se pot achiziționa.

La Simergy.ro, de exemplu, se pot comanda diverse tipuri de simeringuri, pentru toate cerințele clienților.

Există chiar kit-uri complexe, cu un număr impresionant de asemenea garnituri de etanșare, ce se pot achiziționa la un preț uimitor de mic.

Puteți intra la ei pe site pentru a le analiza pe îndelete și a le alege pe acelea care vă sunt necesare.

Cum se montează un semering?

Uitați aici un filmuleț edificator!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!