Un preparat sărbătoresc din piept de pui: rulada


ruladă pui gustoasăRulada de pui la cuptor este o rețetă delicioasă, perfectă pentru a fi servită la o masa sărbătorească.

Rulada de pui, mai simplu de gătit decât am putea crede!

Deși arată la prima vedere ca un fel de mâncare foarte elaborat, care necesită abilități deosebite în domeniul culinar, lucrurile nu sunt chiar atât de dificile precum ar părea inițial.

E nevoie doar de un pic e curaj, nițică dexteritate în materie de rulat carnea și fixat cu sfoară alimentară, alocarea unui timp suficient, mai ales dacă sunteți o persoană care nu gătește chiar în fiecare zi. Plus urmarea unor pași în mod corect. Nu e vorba de neurochirurgie, dar un protocol conținând niște etape strict delimitate o să vă ajute ca să reușiți chiar dacă este prima oară când vă aventurați ca să faceți o ruladă de pui.

Oricum, chiar dacă nu o să aibă un aspect de restaurant de 3 stele Michelin, tot o să fie mai bună decât o ruladă de pasăre cumpărată de la magazin, unde nu prea poți să găsești carnea și umplutura de atâția aditivi alimentari cât conține produsul în cauză.

Ingredientele necesare pentru un astfel de preparat sărbătoresc (totuși nu gătim ruladă de pui în fiecare zi, hai să recunoaștem cinstit!), sunt puține și ușor de găsit: câteva felii de piept de pui La Provincia, eventual niște bacon de calitate pentru un plus de gust, niște spanac bio și câteva ouă ecologice, iată tot ce ne trebuie.

Puteți găti rulada de pui cu o seară înainte de a o pune pe masa festivă!

Dacă, după ce ați citit rețeta favorită, ați vizionat videoclipul cu modul de preparate de pe YouTube de mai multe ori, tot vă tremură mâinile doar la gândul că va trebui să gătiți o ruladă de pui, puteți ca să încercați pregătirea preparatului cu o seară înainte zilei în care îl veți pune pe masa de sărbătoare (la Paști, de Crăciun sau de Revelion). Așa veți elimina stresul.

Rulada de pui se comportă ca orice altă ruladă (cu gem, cu brânză): poate să fie păstrată la frigider.

Doar că fiind vorba de carne, cel mai bine ar fi ca înainte de sosirea musafirilor să o puneți puțin la cuptor înainte de sosirea oaspeților, ca la momentul când o veți așeza în mijlocul mesei alături de o garnitură de cartofi natur cu verdețuri sau alte tipuri de legume, să miroasă îmbietor, ca și când tocmai ați fi pregătit-o. Laudele nu vor întârzia. Garantat!

Folosește piept de pui când vrei să faci ruladă cu carne!

Pieptul de pui La Provincia este o sursă bogată de proteine de calitate. Nu e de mirare, în aceste condiții, de ce este unul dintre cele mai utilizate alimente în diverse tipuri de diete destinate celor ce vor să slăbească, dar și sportivilor (mai ales culturiștilor care vor să își crească și să își definească frumos musculatura).

În afară de sportivii amatori sa profesioniști, acest fel de carne, bogat în proteine, este recomandat în timpul copilăriei, adolescenței, inclusiv pe perioada în care femeile sunt gravide.
Respectivele categorii de persoane au nevoie în mod deosebit de o cantitate mai mare de proteine calitative.

Asta ca să nu mai amintim că pieptul de pui de calitate conține și mari cantități de vitamine și minerale, absolut necesare corpului uman.  

O ruladă de pui, în funcție de rețetă, permite combinarea cărnii de pasăre propriu-zise cu umpluturi diverse, în raport de dorința acelor ce o vor consuma, dar și de intențiile de a transforma acest preparat din simplu aliment sărbătoresc într-unul care să aibă și certe proprietăți terapeutice. Precum spun asiaticii: ar trebui ca tot ceea ce mâncăm să fie privit și ca un soi de medicament ce ne poate îmbunătăți starea de sănătate.

Ar fi păcat să nu profităm de o carne de pui de calitate și să recurgem mai degrabă la chimicale din farmacie.

Medicamentele actuale aproape au întotdeauna doar unul sau două efecte pozitive și o droaie nesfârșită de contraindicații. Plus că sunt și foarte scumpe.

Nu există nicio justificare a faptului că suntem dispuși ca să plătim cu larghețe o sumă importantă pentru cine știe de medicament nou apărut, despre care nu știm mai nimic, când am putea folosi mai bine banii aceia achiziționând niște ingrediente alimentare de calitate, din surse sigure, care să ne aducă niște beneficii mult mai bune din punctul de vedere al menținerii organismului în niște parametri optimi de funcționare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!