Aparate cu aer condiționat bune în lupta cu vara toridă

În prezent toată lumea este de acord cu faptul că un aparat de aer condiționat este cea mai bună armă care ne ajută să răzbim în fața gradelor nemiloase de afară.
aparat climatizare

Echipamentele de aer condiționat, un must have în orice casă


Există tot soiul de astfel de echipamente fixe sau portabile, cu prețuri și caracteristici care de care mai interesante, așa încât oricine își poate alege acum modelul favorit producător de aer condiționat.

Chiar dacă razele soarelui sunt o binefacere, chiar dacă nu putem concepe viața pe Terra fără căldura dată de astrul zilei, în prezent, din cauza schimbărilor climatice care au dus la o încălzire globală excesivă, există anumite segmente de populație (în special copiii și vârstnicii) care au mult de suferit pe timpul verii.

Și se întâmplă așa chiar dacă stau în casă.  Rezolvarea vine în mod negreșit de la un aparat de aer condiționat corect ales.

Ce sunt aparatele de aer condiționat?


Mulți oameni încă nu fac diferența între un aparat de aer condiționat și un aparat de climatizare de tip vechi, cu atât mai mult cu cât de cele mai multe ori ele sunt folosite pe post de sinonime.

Totuși, diferențe există. Un aparat de aer condiționat este un dispozitiv care răcește aerul datorită utilizării unor gaze de răcire și care este în măsură să mențină constante temperatura dorită și un anumit grad de umiditate (într-un mediu închis).

Principalul avantaj pe care un aparat modern de aer condiționat îl are este faptul că, odată ce temperatura dorită este atinsă, nu trece dincolo de limita impusă de cel ce la setat.

Aceia care sunt în faza achiziționării primului aparat de aer condiționat din viața lor, văzând prețurile pe care aceste echipamente le au în magazinele de specialitate, se gândesc că poate ar fi mai rentabil pentru bugetul lor ca să se orienteze către un aparat de aer condiționat portabil.  Asta pentru că e un pic mai ieftin și nu vor trebui să facă nicio lucrare pe pereții casei.

Nimic de zis, există acum branduri care oferă aparate de aer condiționat portabile de dimensiuni reduse cu eficiență mare și care pot fi mutate ușor dintr-o cameră în alta după preferințe și necesități.

Problema este că un astfel de aparat de aer condiționat portabil nu are randamentul și nici caracteristicile complexe pe care le oferă un aparat de aer condiționat fix.

Prețurile la aparatele de aer condiționat nu mai sunt de speriat!


Un aparat de aer condiționat cu inverter este o investiție perfectă pentru o locuință, deoarece folosește doar o putere în minimă pentru a menține temperatura constantă (fără însă a se opri, fapt care permite ca să aibă o durată de funcționare fără probleme mai îndelungată, deși consumul de energie este mult redus).

Nici măcar nu sunt atât de scumpe, costurile de achiziție pe care le au fiind tot mai mici în ultimii ani.

În afară de prețul de listă, aceia care au beneficiat de un voucher oferit de stat pentru schimbarea acestui echipament de răcorire estivală au avut șansa ca să scape de vechiul aparat de aer condiționat și să-și comande unul mai performant și mai economic din punct de vedere al consumului de energie electrică.

Un aparat de aer condiționat nu trebuie instalat decât de către un tehnician instalator profesionist, de o persoană autorizată.

Cel mai bine este să cumpărați echipamentul de răcire și purificare a aerului de la o firmă specializată care are și o echipă de montaj ce poate să realizeze această operațiune de multe ori gratuit.  SuperKlima, de exemplu, oferă servicii montaj aparate aer condiționat free, dacă respectivele locații unde se vor face instalarea se află în București sau Ilfov.

Capacitatea de răcire a unui aparat de aer condiționat este măsurată în BTU. În prezent există grafice online foarte clare care vă pot ajuta ca să alegeți un echipament potrivit pentru nevoile dumneavoastră din punctul de vedere al capacității de răcire

Aparatele de aer condiționat Daikin sunt mult preferate de către români, deoarece dispun de o tehnologie foarte bună, sunt fiabile, silențioase și consumă puțin curent electric


Sfaturi pentru folosirea aparatelor de aer condiționat


Camerele în care sunt instalate echipamentele ar trebui să fie cât mai bine etanșate, pentru ca aerul condiționat să nu iasă prin crăpăturile ușilor, ferestrelor.

Amplasarea aparatelor de aer condiționat se face cel mai bine la sfatul experților, deoarece în acest fel se reduc costurile de întreținere. De regulă, ele se montează sus, aproape de tavan, evitându-se piesele de mobilier care ar putea reduce eficiența în funcționarea acestora.

Întreținerea echipamentelor se face în funcție de fiecare model în parte, dar cel puțin o dată la 6 luni ar trebui să fie verificate de un profesionist în domeniu, pentru a se asigura că aerul condiționat este de calitate și se produce cu un consum de energie minim.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!