Ce sunt pilonii reglabili?

accesorii pardoseală
sursa: newfitout.ro
Foarte la modă în noile locuințe, podelele suspendate se pot realiza relativ ușor prin utilizarea unor mici accesorii denumite destul de pompos: piloni reglabili.

Aceștia pur și simplu se plasează pe suprafața de pavat sau pe o membrană (folie) impermeabilă, după necesități. Ei vor asigura fără probleme suporturi extrem de puternice, indiferent care e tipul podelei suspendate.

La ce folosesc pilonii reglabili?


Cel mai beneficiu care se obține prin folosirea unor piloni reglabili este acela că astfel se rezolvă problemele diferențelor de nivel. Este posibilă ridicarea cu destul de multe procente (grade) a unei pante  a solului. Pilonii în cauză se amplasează direct pe suprafața înclinată, fără a se mai utiliza alte componente suplimentare de susținere.

Datorită structurii puternice și sigure a acestor micuțe accesorii reglabile, determinate de folosirea la realizarea lor a unor materii prime deosebit de performante, cu o durabilitate fără cusur, lucrarea finală de podit va fi de o calitate excepțională.

Acea parte ce rămâne liberă între bază și suprafața podelei propriu-zise (finite) permite o ventilație foarte bună, constantă, reducându-se astfel schimbările termice și asigurându-se inclusiv o bună izolare fonică.

Mai mult decât atât, în cazul în care avem parte de o podea suspendată sub care se găsesc diverse țevi și instalații, ele se pot accesa mai simplu, doar prin ridicarea unei porțiuni a podelei.

În spațiul liber dintre solul de bază și podeaua suspendată, în funcție de înălțimea acestuia, se pot construi mici nișe de depozitare a unor obiecte (dacă este vorba de o incintă a unui imobil, nu de o terasă exterioară).

După așezarea pilonilor se pot corecta foarte simplu diferențele de nivel, așa încât este o soluție excelentă pentru a obține o pardoseală de o planeitate impecabilă.

Aceste accesorii corectoare pentru podelele suspendate pot ca să susțină o greutate foarte mare, în condițiile în care sunt realizate fără adăugarea de șapă de beton.

Din ce sunt fabricați pilonii reglabili?


De obicei, pilonii reglabili sunt realizați din polipropilenă de înaltă calitate, dar există și piloni reglabili din oțel.

Durabilitatea lor este testată îndelung, cu maximă seriozitate, în laboratoarele celor mai importante institute de cercetare internațională pentru că nu este de joacă în materie de materiale de construcție. Siguranța în exploatare este întotdeauna pe primul plan.

Gândiți-vă doar ce catastrofă ar fi dacă unul sau mai mulți piloni reglabili ai unei podele suspendate ar ceda în timp ce o persoană pășește pe ea. Ar putea ca să să se accidenteze grav. Se știe doar că pericolele cele mai multe sunt chiar acasă la noi, chiar dacă nu le băgăm în seamă, ignorându-le cu nonșalanță.

Pilonii reglabili ce se comercializează acum și în țara noastră, în magazinele de profil, sunt certificați, așa încât clienții pot avea siguranța că achiziționează niște produse cu o maximă durabilitate.

Podeaua suspendată ce va fi montată pe acești piloni reglabili o să fie extrem de bine fixată și nu va reacționa la vibrațiile cauzate de persoanele care merg pe ea ori din alte cauze.

Fiind vorba de niște accesorii de construcții autoblocante este împiedicată posibilitatea unor schimbări de nivel între diferitele părți ale podelei suspendate cauzate așadar de mișcări sau de obiecte grele așezate pe aceasta.

Pilonii reglabili, mici accesorii constructive foarte versatile


Având un design ergonomic și fiind ușor de reglat, instalarea pilonilor se face rapid, iar fiabilitatea lor este mai presus de orice îndoială. Suprafața extinsă a capului pilonului este special adaptată pentru așezarea plăcilor ceramice foarte groase, dar și a pavelelor din beton sau piatră naturală, a plăcilor din lemn sau din materiale compozite.

Pilonii reglabili sunt extrem de versatili, de acea pot fi utilizați cu succes atât pentru podeaua unei terase mici amplasate într-o curte, eventual chiar pe acoperiș sau pentru o terasă de restaurant.

Există piloni reglabili care pot crea sau compensa diverse procente ale unei pante a solului, de aceea este necesar a se studia fișa tehnică a fiecărui tip de produs existent în comerț, pentru a se alege cele mai potrivite accesorii de acest gen în raport de nevoile specifice ale utilizatorului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!