Ce echipament horeca ar trebui să comanzi prioritar?

industria horecaModernizarea unei bucătării profesionale implică mai multe etape, iar una dintre cele mai importante este alegerea acelui echipament horeca optim pentru nevoile pe care le ai acum și în viitorul apropiat.


Cum alegi echipamentele potrivite pentru o bucătărie profesională?


Comandă doar lucrurile de care ai nevoie la un moment dat, nu face cheltuieli inutile. Echipamentele pe care nu le folosești îți vor aglomera bucătăria firmei.


Întotdeauna trebuie să lași loc și pentru ulterioare adăugări de utilaje și ustensile moderne, capabile ca să îți crească productivitatea muncii în unitate în viitor, care să fie în armonie cu schimbările pe care le vei face după o vreme în meniurile pe care le propui clienților tăi.


Indiferent cât de mici sau de mari sunt schimbările pe care le dorești în bucătăria localului al cărui proprietar ești, trebuie să alegi întotdeauna doar produse provenite de la acele branduri de încredere care îți pot oferi garanția performanțelor funcționale (nu doar aspectul) la care visezi.


Trebuie pornit de la ideea că nu poți obține un profit frumos în activitate dacă nu colaborezi cu parteneri care deja au simțit gustul succesului. Furnizorii de echipamente horeca cu notorietate pe piața de profil din România pot fi încadrați și ei în această categorie selectă.


Optează întotdeauna pentru acele companii solide ce oferă produse profesionale care se bucură de respectul utilizatorilor internaționali. Nu te limita doar la aspectul exterior sau la preț, deoarece degeaba un echipament gastronomic arată senzațional sau este comercializat la un preț foarte scăzut, dacă din punct de vedere al performanței nu îți îndeplinește așteptările și fie se strică după foarte scurtă vreme, fie nu dă randamentul scontat în bucătărie ta profesională unde, precum se știe,  utilajele și ustensilele se folosesc cu o frecvență foarte ridicată.


Va fi nevoie ca să faci anumite cercetări privind diversele tipuri de achiziții pe care le ai musai de trecut pe lista ta de viitoare dotări.


Performanță, durabilitate în exploatare, ergonomie: iată cei trei piloni pe care se sprijină un echipament horeca de calitate.

Listă de criterii pentru alegerea unor echipamente horeca bune



Există anumite elemente de care trebuie să ții seama în prezent dacă urmează să îți achiziționezi dotările necesare pentru unitatea pe care o deții.


 Iată doar cele mai importante dintre acestea:


- garanția oferită pentru componente;
- productivitatea în muncă pe care produsul dorit o oferă;
- dimensiunile și greutatea echipamentului/ustensilei respective;
- protecția pe care o are la o exploatare intensivă;
- dacă sunt eco friendly și au o eficiență energetică ridicată;
- cerințele specifice utilizării produsului respectiv (dacă necesită o pregătire anterioară folosirii propriu-zise, dacă se manevrează ușor, dacă au nevoie de condiții speciale de depozitare);
- prețul de achiziție;
- cât de ușor sau de greu se curăță după folosire;
- în ce constă întreținerea acestora și dacă aceasta se poate face chiar de personalul propriu ori este nevoie de persoane autorizate în acest sens;
- cine dintre competitorii direcți mai utilizează marca respectivă.


Doar ținând seama de elementele precizate mai sus vei putea să îți dotezi bucătăria profesională așa încât să îți asiguri un standard de excelență în afacerea ta horeca.


Nu încercați să cumperi un echipament minune abia a apărut pe piață și pe care fabricanții îl laudă ca fiind unul supercalifragilistic, deoarece lucrezi într-un în domeniu în care timpul costă bani și chiar nu ai vreme de a face testări pe post de cobai gastronomic pentru produsele pe care producătorii încearcă să le implementeze pe piață.


Pornește mai degrabă de la ideea că trebuie să comenzi pentru bucătăria pe care o deții cele mai bune echipamente profesionale care îți sunt necesare la un moment dat sau în viitorul apropiat. Orientează-te către acelea care sunt situate în categoria mijlocie a echipamentelor pe care brandul ales produce.


Nu trebuie să te împănezi cu faptul că deții cel mai recent echipament horeca apărut pe piață și pe care ai dat o groază de bani, doar pentru a hrăni orgoliul.


Se pot folosi și echipamente mai ieftine (dar competitive) la domeniul gastronomic, cu un real succes. Până la urmă bucătarii sunt vedetele, și nu neapărat aparatele pe care le folosesc în prepararea meniurilor destinate consumatorilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!