Cum să îți alegi rochia de seară dacă ești la a doua tinerețe


Femeile trebuie să fie frumoase la orice vârstă. Chiar dacă ai trecut pragul de 50 de ani nu trebuie să depui armele! Poți să fii frumoasă, chiar și sexi, în continuare!

Uneori chiar mai cool decât o tinerică de 18 - 20 de ani care, prin forța lucrurilor, nu are istețimea ta de a-și alege niște ținute rafinate, care să o pună în valoare cu adevărat la petrecerile la care este invitată să participe! Tu ai habar cu ce rochii de seară lungi îți stă bine și pe care e mai bine să le eviți, ce bijuterii să porți la ele.

Hai să facem o mică recapitulare referitoare la AȘA DA și AȘA NU în materie de outfit-uri de ocazie, mai degrabă aleatorie.Ce rochii trebuie evitate de către categoria femei plus 50?


Înainte de a vedea cum ce e bine să poarte o doamnă de 50 plus ani (uneori și kilograme),  hai să vedem de ce anume trebuie să se ferească aceasta în materie vestimentară.

Rafinamentul nu prea face casă bună cu acele rochii din materiale prea strălucitoare, care îți iau ochii. Dacă mai sunt și foarte mulate pe corp și cu o lungime mult deasupra genunchiului, deja trecem linia către vulgaritatea absolută. Și asta chiar dacă silueta și-ar permite o nebunie vestimentară de genul ăsta! Lasă-le să fie ridicole în asemenea rochițe de club pe pițipoancele ce de-abia au împlinit 20 de ani, nu te expune aiurea ironiilor nimănui!

Nici franjurile și accesoriile cu multe paiete nu sunt foarte nimerite deoarece conferă ținutelor o notă de ieftin țipător extrem de neplăcută vederii. Dacă nu e vorba de un bal mascat, mai bine ocolește-le!


Ce ținute de seară trebuie să alegi dacă ai trecut de pragul 50 al vârstei?


Nu uita că la 50 de ani strălucirea vine mai degrabă de la niște bijuterii de calitate, foarte bine alese, nu neapărat de la hainele cu brizbizuri pe care alegeți să le porți.

Ești o doamnă și experiența pe care ai acumulat-o în decursul anilor te va ajuta ca să te îmbraci chic, fără a face vreun exces ce ar putea să-ți aducă pe cap poliția modei.

Ce zici mai degrabă de o rochie de seară în dulcele stil clasic? Nu ar fi cea mai nimerită pentru tine o ținută de ocazie cu tăieturi drepte?

Silueta contează și la o femeie 50 plus, iar faptul că pentru multe doamne de această vârstă para este forma predominantă (adică acel tip de siluetă în care șoldurile sunt mai late decât umerii) este o provocare. Ai și tu problema asta? Ai putea ca să maschezi acest lucru cu ajutorul unui model de rochie de seară care tinde să orienteze atenția către partea de sus a corpului. 

Dacă ai o siluetă de tip măr, te va salva mai degrabă o rochie cu o croială dreapta. 

Cu ajutorul unor pantofi ori sandale cu toc de până la 5 - 7 cm, cu o rochie cu mâneci lungi, vaporoasă, la care materialul cade în falduri, o să poți masca cele câteva kilograme în plus pe care le ai.

În ceea ce privește materialul din care este bine să se confecționeze o rochie lungă de seară pentru o femeie 50 plus, brocartul prețios, dantela, catifeaua, mătasea sunt alegeri fericite.

Există anumite restricții în materie de culori, dar asta nu înseamnă că ești osândită ca să te limitezi doar la faimoasa rochie neagră. Poți alege un material în culoarea ciocolatei, smaraldului, safirului, un bej cald. Chiar și un bordo merge de minune.

Cea mai periculoasă culoare este rozul, dacă vorbim de o nuanță puternică, în schimb, dacă e vorba de o culoare gen roz prăfuit sau un roz cu tentă de bej, sunt variante acceptate și la o doamnă 50 plus.

Rochiile realizate din materiale cu imprimeuri sunt permise cu o singură condiție: acestea să fie unele delicate care să nu agreseze privirea.

Bijuteriile, precum spuneam, ar trebui să fie unele scumpe, de calitate, dar nu ostentative.
Multe doamne de această vârstă sunt iubitoare de perle și nu este deloc o alegere greșită.

Ideea pe care trebuie să o ții minte este aceea că bijuteriile sunt extrem de importante, dar nu exagerat cu numărul lor. Alege niște cercei și eventual un pandantiv, poate o brățară și un inel, dar cel mai bine ar fi ca să te axezi pe o singură bijuterie care să fie vedeta ținutei, altfel vei arăta ridicol, precum un pom de Crăciun. Sigur nu îți dorești acest lucru. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!