Femei50Plus.ro, pentru doamnele care vor mai mult de la viață!


comunitate feminină
Doamnele ce fac parte din categoria Femei 50 Plus au nevoie de multă abilitate pentru a-și menține starea de sănătate cât mai multă vreme  posibil.

Dacă și tu ești o femeie la mijlocul vârstei te confrunți mai mult ca sigur cu provocări speciale în acest sens. Un nou site pentru doamne o să te ajute să îți descoperi fațete nebănuite!

Ai trecut de jumătatea vieții? Alege să fii fericită cu tine însăți!

Contrar mentalității românești conform căreia de la 50 plus nu mai contezi ca femeie, ar trebui să spargi tiparele și să te reinventezi, așa încât să poți duce o viață frumoasă în deceniile ce vor urma. Fericirea nu are legătură cu vârsta, ci cu starea de spirit. Speranța de vârstă a crescut și în țara noastră, așa încât ar fi trist să te condamni singură la mulți ani de tristețe.

Sănătatea femeii la 50 plus, un obiectiv foarte important

Există anumite erori pe care acelea ce fac parte din segmentul femei 50 plus le fac în materie de sănătate.

Se spune în popor că, odată intrată la menopauză, o femeie prezintă un risc din ce în ce mai mare de a face o boală cardiovasculară. În mare parte greșit! Ceea ce conduce la îmbolnăvire nu are de a face decât într-o mică măsură cu trecerea în altă etapă a vieții feminine.

Bolile de inimă au de-a face mai degrabă cu creșterea în greutate combinată cu lipsa exercițiilor fizice, cu fumatul și, uneori, cu alcoolul. 

Menținerea tensiunii arteriale în limite normale permite ca inima să funcționeze normal (cu efecte pozitive asupra întregului organism).

Așadar, vestea mai puțin bună este că, dacă faci parte din segmentul de femei 50 plus și ai crezut că de-acum ai  scăpat de ținerea unor diete stricte, nu e chiar așa. Un stil alimentar sănătos va trebui continuat cu regularitate și după această vârstă dacă vrei ca inima ta să nu aibă de suferit.

Este păcat că în România nu există mai multe săli de sport pentru femeile de vârsta a doua.  Multe doamne se jenează a merge la o sală de fitness după 50 de ani, crezând că deja sunt mult prea în vârstă pentru a face mișcare într-un cadru organizat. Nu este deloc așa. În orice caz, având la îndemână internetul, se poate face foarte bine sport acasă, urmând un antrenor virtual ca îți arată serii de exerciții specifice pentru femeile 50 plus.

Renunțarea la niște obiceiuri nesănătoase, precum fumatul și alcoolul, este bine să se facă la orice vârstă nu doar atunci când ai depășit 50 de ani.

S-au făcut studii de specialitate în multe țări ale lumii și s-a ajuns la concluzia că dacă se procedează astfel riscul bolilor cardiovasculare se reduce cu aproape jumătate în primii 5 ani de la eliminarea acestor dependenței.

Menopauza dă de furcă multor femei peste 50 de ani. Medicii recomandă să se ia “hormoni la cutie”, dar nu toată lumea este de acord cu acest lucru.

O variantă ar fi utilizarea hipnozei în reducerea severității fenomenelor determinate de menopauză (bufeuri, migrene, insomnie).

Riscul de creștere în greutate este inevitabil pentru femeile 50 plus, dar cu determinare se poate reveni la greutatea normală și chiar se poate slăbi frumos.

Specialiștii spun că, din cauza furtunii ce are loc în organismul feminin aflat la menopauză, de la această vârstă, dacă se mănâncă aceeași cantitate de alimente ca la 20 - 30 de ani, arderile fiind mult reduse se va pune mai mult în greutate.


Pierderea scopului

Cel mai grav lucru ce se poate întâmpla unei femei 50 plus este acela de a pierde scopul în viață, ceea ce conduce la depresie, la un sentiment puternic de inutilitate.

Vestea bună este că poți avea un scop la orice vârstă, chiar și la 80, darămite la 50!

Indiferent că vorbim de învățarea unei noi limbi străine, de a face voluntariat, de a îngriji un animal de companie sau de a urma cursurile unei facultăți, fie și online, variantele sunt multiple. Cercetătorii au arătat că scade riscul de mortalitate printre persoanele care au un scop puternic în viață și relații sociale bune. 

Platforma Femei50Plus.ro te așteaptă să intri într-o comunitate senzațională de doamne pentru care anii din buletin sunt doar un număr!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!