Servicii evaluare credit ipotecar de calitate, pentru credite aprobate

Activ Property Services este una dintre principalele companii de consultanță imobiliară din România, cu o vechime în România de 26 de ani, fiind înființată din 1993. Există un sediu principal în București și două birouri regionale: Timișoara și Cluj-Napoca.


Aici se pot adresa aceia care au nevoie de servicii de evaluare credit ipotecar.


Ce este un împrumut ipotecar bancar?Creditul ipotecar este acest împrumut care se garantează obligatoriu cu ipoteca pe imobilul pentru care s-a acordat creditul.


Dar împrumutul imobiliar bancar?prețuire construcțiiCreditul imobiliar este un împrumut destinat achiziționării, construcției sau modernizării unei locuințe și se poate garanta și cu o altă locuință pentru a se garanta obligația plății creditului rezultată în urma acestui împrumut.


Evaluările pentru garantarea împrumuturilor sunt utilizate în decizia finanțatorilor de a acorda credite atât persoanelor fizice, cât și pentru persoanelor juridice. 


Este obligatoriu nevoie de existența unui raport de evaluare imobiliară corect întocmit pentru acordarea de credite ipotecare atât  pentru persoanele fizice, cât și pentru persoanele juridice care trebuie ca să își actualizeze periodic valoarea garanțiilor în conformitate cu prevederile legale în materie.


Valoarea folosită pentru apreciere este valoarea de piaţă, (utilizată în scopul garantării conform standardele de evaluare a bunurilor ANEVAR – ediţia 2018).


Activ Property Services este agreată de patru bănci importante care funcționează în România: Unicredit Bank, Credit Agricole Bank, Piraeus Bank și Banca Intesa SanPaolo.

Clientul evaluării este, de regulă, o persoana care dorește să achiziționeze o locuința de la un terț. În alte situații, clientul evaluării este chiar proprietarul locuinței, care dorește o finanțare pentru reparații uzuale, modernizări profunde sau diverse extinderi.


Imobilul în cauză va constitui garanția, iar creditorul, de regulă o bancă sau o altă instituție financiară de credit nebancară, va institui o ipotecă imobiliară în favoarea sa. Cazul particular cel mai cunoscut îl reprezintă creditul Prima Casă.


Dacă împrumutatul nu mai poate achita ratele la credit din diverse motive, banca va încerca pe cale amiabilă încheierea unei înțelegeri, pentru ca să poată recupera datoriile înregistrate.


Dacă acest lucru nu conduce la rezolvarea dorită, banca va trece la procedura de executare silită.

Cum se stabilește valoarea unei proprietăți?O estimare corectă a valorii locuinței, bazată pe raportul unui expert, îi oferă proprietarului și posibilitatea să ceară un preț corect dacă se decide să îl folosească în diverse tranzacții. De asemenea, poate negocia, mai aproape de realitate, prețul unei chirii sau valoarea unei garanții imobiliare.


Cele mai importante aspecte la evaluarea unei locuințe:


  • amplasamentul;
  • accesibilitatea;
  • lichiditatea zonei.


Acestora li se adaugă;


- suprafața imobilului;
-, structura acestuia;
- vechimea construcției;
- valoarea de înlocuire;
- randamentul;
- facilitățile zonei;
- infrastructura și standardul vecinătăților.
- situația juridică.


Proprietarul trebuie să pună la dispoziția evaluatorului actele de proprietate, documentația cadastrală, cartea tehnică a construcției și certificatul energetic.


Faptul că un evaluator a consultat deja actele proprietății, chiar dacă nu are experiența unui notar, oferă în mod categoric o anumită siguranță.


Prețul unei evaluări profesionale nu se calculează doar în funcție de valoarea proprietății evaluate, ci în funcție de efortul necesar pentru întocmirea raportului. Volumul de muncă necesar efectuării activității de valorizare în condițiile unor termene rezonabile de execuție, la care se adaugă, după caz, costul datelor de piață găsite chiar de evaluator, eventuale taxe de urgență, precum și gradul de complexitate al lucrării.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!