Pui la pungă sau pui la cuptor gătit tradițional?

carne de pui La ProvinciaCarnea de pui de la firma La Provincia este tot mai prezentă pe mesele românilor. E firesc să se întâmple așa, pentru că este sănătoasă, ușor de gătit și relativ ieftină. Pulpe de pui la cuptor cu diverse garnituri (legume, orez etc.), iată un fel de mâncare gustos, adorat de oricine, indiferent că este copil sau om mare.


Dacă carnea de pui la tavă este încă felul în care aceasta se gătește tradițional în bucătăriile noastre, de la o vreme prin reclame meșteșugite difuzate pe diverse canale suntem invitați să încercăm și puiul la pungă.


Mulți probabil că s-au întrebat în sinea lor dacă un astfel de mod prin care să prepari puiul este cu adevărat nepericulos pentru sănătate. Ar fi și culmea să cumperi un pui de calitate, hrănit cu grăunțe nechimizate, un pui care să nu fie injectat cu antibiotice pentru a crește mai repede, iar acasă să îl vâri pur și simplu într-o pungă suspectă și să îl arunci în cuptor.


Sunt pungile alimentare pentru gătit pui la cuptor sigure?Se vorbește atât de mult despre inovații moderne care, deși ne ușurează gătitul alimentelor 
ne și otrăvesc lent, încât probabil că și tu, după ce ai cumpărat o pungă din aceea subțire pentru pui la cuptor ai întors-o pe toate părțile cu neîncredere.


Îți dau perfectă dreptate! Este greu să accepți că pungile pentru cuptoare sunt sigure pentru sănătate.


Specialiștii ne sfătuiesc ca să ne asigurăm de faptul că pungile sunt aprobate pentru a fi utilizate la copt carnea, că nu se vor topi, nu se vor aprinde și nici nu vor fi inadecvate pentru produsele alimentare (în speță carnea de pui) puse în ele.


Știți cum e asta? La fel cu discuțiile interminabile despre 5G.


Să zicem că testăm punga și nu se topește și nu ia foc, dar de unde știm că substanțe periculoase, sub influența temperaturii de coacere nu vor trece în carnea de pui?


 Unele pungi culinare pentru cuptoare sunt proiectate doar pentru a fi utilizate în cuptoare profesionale, altele pot fi folosite acasă în cuptorul normal sau chiar și în interiorul cuptoarelor cu microunde. Citește cu atenție instrucțiunile producătorului pentru a cunoaște cu exactitate pentru ce cuptoare anume au fost aprobate pentru pungile dvs. 


Dacă vrei să riști, pune punga în interiorul unei tăvi adânci sau a unui cratițe în timpul utilizării. Așa punga de copt nu o să intre în contact direct cu raftul cuptorului, sucurile din carne nu se vor poziționa prin scurgere în partea inferioară a pungii și astfel se reduce riscul ca minunata pungă să se spargă.


De asemenea, cei ce gătesc pui la pungă adaugă și minim o lingură de făină în interior pentru ca aceasta să absoarbă grăsimile și alte sucuri din alimente care ar putea să conducă prin extinderea pungii la crăparea acesteia.


Mie mi se pare tare complicat și riscant, deși aud în jurul meu tot mai multe gospodine care au trecut la folosirea lor pe scară largă.


Argumente pentru folosirea pungilor de copt?Pungile de gătit coc carnea de pui în propriile sucuri, așa că la final aromele sunt mai puternice. Legumele sunt mai strălucitoare, mai frumoase vizual. Curățenia în bucătărie se face mai ușor dacă se prepară pui la pungă.


Mda, așa o fi, nu zic ba, dar mie tot mi-e frică de ele!


Tot mai sigur este să gătești pui tradițional La Provincia, ca la mama acasă.

Poți încerca un pui copt la capac sau un pui la sticlă, dacă ții morțiș ca să fii original/ă.


Din punctul meu de vedere, cel mai simplu e să gătești carne de pui (mai ales pulpe) la tigaia dublă cu strat nepericulos pentru sănătate, direct pe aragaz. Fără pungi și alte nebunii din acestea de ultimă oră. Sau, și mai bine, ce zici de un pui la ceaun cu usturoi?


Zău că e păcat să strici o carne de pui de calitate superioară La Provincia printr-un mod de gătire care poate să fie periculos pentru sănătatea celor ce o vor mânca. Nu am dreptate?

Un comentariu:

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!