Caroseria, o componentă auto ce poate fi achiziționată online

Orice român își dorește astăzi să aibă o mașină și de cele mai multe ori chiar și-o poate permite, dovadă traficul dement care există de ceva vreme pe străzile din orașele noastre, ba chiar și în mediul rural.

Dacă nu îți poți permite o mașină nou-nouță, măcar una second hand tot poți să ai, chiar dacă veniturile tale nu sunt unele foarte mari (cel puțin temporar).


Arată-mi caroseria mașinii tale, ca să îți spun la ce folosești acel vehicul!

Caroseria stabilește de multe ori scopul mașinii și principalele sale beneficii pe care le aduce conducătorului auto. Este ca și în Evul Mediu când calul trebuia ales cu grijă: într-un fel arăta un bidiviu de trăsură, altfel un cal folosit la muncile câmpului, la arat ori la tras căruța cu fân.

Satisfacția de a avea propriul mijloc de locomoție pe patru roți este atât de mare, încât ajungi să folosești mașina chiar și pentru a merge până la brutăria din colț, nu doar la supermarket, cu toate că poate este vorba de o distanță pe care o poți parcurge lejer în câteva minute pe jos.

Cu toată bucuria acestei achiziții, grija pentru mașina ta ar trebui să fie una constantă, nu ar trebui să existe sincope în această privință.

Reviziile periodice sunt vitale pentru menținerea în bună funcționare a automobilului, dovadă că de cele mai multe ori se face o comparație deloc deplasată între mașină și corpul uman.

La fel ca și în cazul unui om și vehiculul este structurat extrem de complex. Dacă nu respecți regulile obligatorii pe care le necesită în materie de alimentație, odihnă și efort, în ambele cazuri pot apărea disfuncționalități.

Spre deosebire de ceea ce crede de către majoritatea oamenilor, nu trebuie să te duci cu mașina la service doar când sunt probleme în funcționarea ei, ci și preventiv, la fel cum mergi (sau ar trebui să mergi) la medicul de familie. 

Privind caroseria oricărui model de mașină, vom înțelege că, dacă nu este întreținută așa cum trebuie, piesele din interior se oxidează, sistemele hidraulice își pierd eficiența, bateria se va descărca și anvelopele se vor deforma pierzând aer, deci trebuie ca orice șofer să aibă o grijă sporită față de aceasta.

Să ai grijă de caroseria mașinii, e acum mai ușor ca niciodată!


Dacă ai probleme cu caroseria și vrei piese de schimb pentru ea, Secco Center te poate ajuta.

Majoritatea mașinilor personale existente în prezent nu mai au șasiu, caroseriile moderne sunt confecționate dintr-o singură bucată. În această structură podeaua este ștanțată împreună cu restul caroseriei, așa încât toate părțile componente să se desprindă de pe linia de asamblare ca o singură unitate constructivă (datorită acestei caracteristici a fost denumită monobloc).

Marele avantaj pe care acest tip de structură al caroseriei îl prezintă constă în reducerea greutății și într-un comportament dinamic al vehiculului îmbunătățit.

Șasiul vechi era o parte separată a caroseriei, un fel de coloană vertebrală al autovehiculelor pe care se cuplau celelalte părți. Acest concept s-a păstrat la camioane, pentru că așa se reduce posibilitatea de a se fisura.

Carcasele de mașină sunt astăzi mai subțiri și mai ușoare, inclusiv dacă ne referim la o caroserie VW Passat, dar pentru a nu se deforma prea rapid în caz de accident, sunt astfel proiectate încât să poată absorbi impactul și să asigure pe cât posibil, alături de alte elemente de siguranță auto, integritatea fizică a șoferului și pasagerilor.


O expresie precum: “Cât de frumoasă este mașina ta!” se referă nu la motor sau la sistemul de injecție sau de suspensie, ci la caroseria mașinii.


Iată de ce ai grijă maximă față de ea, pentru că spune ceva despre tine, ca șofer. Secco Center te poate ajuta în această privință!Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

scrie-mi parerea ta despre cele citite aici!